Anvel OLD Challenge 2011 - Challenge II

22.07.2011 08:46

Ve druhém podniku OLD Challenge připravili pořadatelé opět 14rz rozdělených do čtyř sekcí. Jelo se na asfaltových cestách. Celková délka byla tentokrát necelých 98km. Počasí nám opět přálo a jelo se za pěkného sluníčka. Na start se dostavilo 193 posádek. Do cíle bez SR dojelo 73 šťastných.

 

WRC

 V nejsilnější skupině startovalo 55 posádek, tedy 28 procent celého startovního pole. Startovali i Milan Stylárek a Luboš Vávra oba s Octávií WRC evo2.

 

 Milan neodstartoval zrovna šťastně, když havaroval hned ve druhém splitu. Luboš zde vytvořil jen jedny hodiny a ztratil 5s. Druhá rz taky Lubošovi nevyšla, tentokrát chyboval kousek před cílem, ale pokračoval dál. Na 3rz si konečně zajel dobrý čas a posunul se na průběžné 33. místo.

 Druhou sekci načali oba jezdci časy okolo 40. místa. Další rz zajeli 28. a 31. čas. Po 6rz se dostal Luboš na 29. místo. Milan 2x couval a ztratil přes deset sekund. Sekci zakončili Milan 22. časem, Luboš hned za ním. Průběžně byl Luboš už na 24. místě. Milan zatím na 38.

 Další sekci začal pěkně Milan a zajel 23. čas. Luboš poškodil zadní kolo po nárazu do svodidel a ztratil 30s. oba se posunuli o 2 místa nahoru. na 9rz trochu ztratil Milan couváním a hodinami. Luboš ve druhém splitu neudržel auto ve vysoké rychlosti na cestě a havaroval. Sekci zakončil Milan opět ztrátou, když se projížděl po polích. Po 3 sekci byl Luboš na 25. a Milan na 31. místě.

 Poslední sekci začali oba pěknými časy. Milan zajel 15. a Luboš 23. čas. Milan se tak už dostal na bodované místo - na 28. Při přejezdu na další rz zazlobila Milanovo Octávie a tak kvůli technickým potížím odstoupil. Luboš se držel na 23. místě. Na 13rz udělal Luboš pár chyb, ale dojel do cíle. na poslední rz zajel pěkný 17. čas a byl v cíli.

 

Luboš dojel ve velké konkurenci na 22. místě a bral 9 bodů pro sebe a 12 pro tým.

Milan soutěž nedokončil.

 

 

N4

 V produkčních autech startoval opět Marek Petráš s Imprezou N10.

 

 Marek začal pěkným 12. časem. Pak přidal 10. a 8. čas a zabydlel se na 8. místě. Druhou sekci začal v pohodě 13. časem. Na 5rz udělal hodiny a poškodil levé zadní kolo. Ztratil tak přes 10s. I přes poškozené kolo zajel na další rz 8. čas. A sekci zakončil v klidu 13. časem. Průběžně se propadl na 11. místo.

 Třetí sekci začal v klidu opět 13.časem a poskočil na 10. místo. Pak přidal ještě dvakrát osmý čas a poskočil na 9. místo. Poslední sekci zajel v pohodě. Kuriózně na všech zbývajících rztách zajel osmý čas, ikdyž na poslední na setinu stejně jako jezdec před ním.

 

Marek zajel opět parádně a skončil na 6. místě. Bral 30 bodů pro sebe a 32 pro tým.

 

 

A8

 V této spupině startovali Tomáš Orel s Escortem Cosworth gr. A a Jakub Kura s Celicou st205.

 

 O něco lépe začal Tomáš. Jakub 3s za ním. Na 2rz zajel Tomáš už 21. čas, Jakub udělal v prvním splitu chybu a ztratil 10s. Na 3rz Jakub v pohodě. Tomáš na výjezdu trefil strom a odstoupil. Po první sekci byli Jakub na 28. a Tomáš na 33. místě.

 Na 4 rz ztratil Jakub chybou opět 10s. Tomáš také menší chybky. Na další rz Jakub hodně ztratil a poškodil svůj vůz. Tomáš kvůli technické poruše musel odstoupit ze závodu. Na 8rz si zajel Jakub osobák. Na další rz hodně rozbil auto, ale dojel do servisu. Posunul se tak už na 23. místo.

 Za servis dostal Jakub penalizaci 2 minuty, ale místo si udržel. Na 9rz bohužel přišla havárie, takže se Jakub po sekci propadl na 24. místo. A začátek poslední sekci se Jakubovi také nepovedl. Havarovalv prvním splitu.

 

Jakub i tak dojel na 23. místě a bral 8 bodů pro sebe a 11 pro tým.

Tomáš závod nedokočil.

 

 

S1600

Zde nikdo od nás nejel.

 

 

A7

V předohrabech s přehnaným výkonem jel opět Martin Schwarz s Golfem IV KitCar.

 

 Hned na 1rz měl Martin namále a hrabáním na trať ztratil jen 5s. Na 2rz zajel Martin pěkný 9.čas. Sekci zakončil kotoulem těsně před cílem a průběžně byl na 12. místě.  Druhou seci načal 10. časem. Na 5rz  stejný výsledek, ale boucháním do svodidel trochu poškodil řízení. To se projevilo na další rz, kde dojel 14tý. Nakonec dotáhl auto do servisu. Průběžně na 10. místě.

 Třetí sekci načal také 10. časem. Na 9rz to ale přehnal s rychlostí a ve velké rychlosti havaroval. Po sekci se tak propadl až na 14. místo. Začátek poslední sekce také nevyšel. Martin sjel ze srázu a musel volat na pomoc diváky. Klesl tak na 15. místo. Na dalších dvou rz zajel 11. a 12. čas. Na poslední rz ještě Martin naboural mostek a poničil chladič, ale dojel aspoň do cíle.

 

Martin skončil až na 15. místě a bral aspoň 16 bodů pro sebe a 19 pro tým.

 

 

H

V historicích také nikdo nejel.

 

 

Náš tým získal 74 bodů a je na 14. místě se 130 body. Zlepšení o 2 místa.

 

Komentáře po závodě:

14 - Marek: jooooooooooooo, jsem v cili!! diky za krasny a narocny zavod, GO RMM GO!

14 - Martin: zboural jsem most a ponicil chladic, tak jsem rad v cili. Jen skoda tech 10min SR a pomoci divaku. Mohl jsem byt pred Markem, ale pekne jsem se projel, hlavne diky Ladovo mezicasum, ktery me pokousely. Diky. GO RM GOGO

14 - Luboš: pekny... dejchal sem mattovi na zada :)

 

Komentáře během závodu:

13 - Luboš: uf uf

12 - Marek: lehke zavahani pred koncem ale je to OK

11 - Martin: ve sjezdu u hradu jsem vyletel a volal divaky

10 - Milan: pneu me uz moc nedrzely, takze jsem se casto projizdel po poli

9 - Martin: a je to. Pred druhym mezicasem jsem nevybral tu pravou pred levym odbocenim (havárie)

9 - Milan: zase hodiny a couvani

9 - Luboš: tak sem to neudrzel. stahlo me to na travu ve vysoky rychlosti a pak jen cekani na ranu :(  (havárie)

8 - Marek: ok, nehral jsem si na letadlo :-)

8 - Martin: za Ladou se honit nebudu, tadka jsem mel stesti a klady jen obrousil

8 - Milan: ok, ta sedla.

8 - Luboš: spatny, hooodne problemu a mrska mi zadni kolo po narazu do svodidel :(((

7 - Martin: vse opraveno

7 - Milan: zase chyby, servis vysel na sekundu presne

6 - Marek: i s poskozenim dobre

6 - Martin: poskozeny rizeni je znat, ale slo to

6 - Milan: 2x couvani

5 - Marek: hodiny, poskozene LZ kolo

5 - Martin: 3x jsem s tim prastil levym bokem o svodidla, auto trochu tahne doleva

3 - Tomáš: bohuzel strom,na vyjezdu jsem byl rychlejsi nez jsem mel byt  (havárie)

3 - Martin: v posledni zatacce jsem hodil kotoula, nastesti na kola

2 - Martin: skoky musim brzdit na 150, mam skoro default. Ted 2 maly chybky. V treninku jsem narazil na bug. V Namnicich prava zatacka, je tam sutr u baraku a kdyz do nej vrazite, tak to spadne. Sem myslel, ze jsou bugy jen na Osli :))

2 - Luboš: problemy... asi se moc snazim

1 - Martin: ahoj , uz jsem malem volal divaky

1 - Luboš: sakra hodiny

 

 

 

 

Mato22