IRC 2011 - PRIME YALTA RALLY

25.05.2011 09:21

 Na Ukrajině na nás čekaly nebezpečně uskákané a rozbité tratě. Na jezdce čekalo skoro 106km rozdělených do dvou etap a 16 rychlostních testů. Během první etapy začalo opravdu hodně pršet a přestalo až druhý den  během druhé etapy. Podmínky na tratích byly hodně těžké, o čemž svědčí počet posádek v cíli. Odstartovalo 377 posádek, ale do cíle dorazilo posádek jen 71, což je necelá pětina. Zatím asi nejtěžší podnik IRC.

 

 

S2000

Ve speciálech S2000 startovali Honza Snaidauf s Fiestou S2000 mkVI, Vláďa Pressl s Fábií S2000 evo2 a Jakub Kura s Peugeotem 207 S2000.

 

1.etapa

Na speciálce začali všichni opatrně, nebylo kam se honit a otočit třeba auto na střechu. Pořádně se začalo závodit až na druhém testu, kde zajel nejlépe Tomáš, za ním Jakub a Honza. Vláďa nedojel ani do prvního splitu, když po skoku do lesa trefil strom a odstoupil. Na další rz měl problémy Jakub a musel volat na pomoc diváky. Honza dostal pentalizaci za předčasný start. Na 4rz udělal chybu Tomáš a ztratil skoro minutu za diváky. Honza se také hodně toulal po polích. Po 2 sekci byli Tomáš na 71. , Jakub na 77. a Honza na 79.místě (posledním :) ).

 Na poslední sekci začalo hodně pršet. Druhé průjezdy začal nejlépe Tomáš, Honza opět chyboval a diváci ho tahali zpět na trať. Na 6rz měl s pořadateli opět problémy Honza. Jakub přehlédl kámen ukrytý v trávě a odstoupil. Tomáš se blížil k 50. místu. Oba se na poslední rz už nikam nehnali a dojeli do cíle první etapy.

Tomáš byl zatím na 48. místě. Honza se odpoutal z poslední příčky a byl na 56. místě.

 

2.etapa

Druhá etapa byla těžší než první. Jelo se zpočátku za deště a jedna trať byla dokonce na šotolině. Oba naši jezdci nasadili přechodné gumy a vyrazili na trať. Tomáš jel opatrně. Honza se snažil srazit plastovej patník, ale nejspíš pod ním byla zabetonovaná železná tyč, tak to moc nedopadlo. 9rz zajeli oba v klidu, na 10rz dal ránu Honza, ale auto jelo kupodivu dál. Honzovi auto nakonec nevydrželo a na 11rz pro technické problémy odstoupil. Tomáš byl po první mokré sekci už na 27. místě.

 Druhé průjezdy se jely už na suchu. Na 12rz ťukl Tomáš ve vracáku do pneumatiky a poškodil trochu chladič. Na 13rz se mu z chladiče už kouřilo, ale pořád jel dál. Na předposlední rz dostal Tomáš smyk a zůstal napříč na silnici. Při snaze se otočit, sklouzl ze srázu a museli mu pomoct diváci. Nakonec dojel až do servisu. Na poslední speciálce už dojel Tomáš v klidu do cíle.

 

Tomáš skončil nakonec na 19. místě. Bral 2 body pro sebe a 3 pro tým.

Po penalizaci P. Spišáka je z toho 18. místo a 3 bodíky pro Toma a 4 pro tým.

 

 

N4

V produkčních vozech jezdí Tibor Marko se Imprezou N14 URT, Michal Rendla s Imprezou N12 a Vláďa Štěpánek a Luboš Vávra s Lancerem evo IX.

 

1.etapa

 Na speciálně o nic nešlo. I tak ale zajel parádně Tibor 12. čas. Na 2rz zajel třináctý. Michal a Vláďa v klidu, Luboš ztratil hrabáním z lesa 20s.Další rz také nebyla bez komplikací. Nejlépe zajel Vláďa, pak Luboš a Tibor. Tibor udělal velkou chybu a ztratil skoro minutu za diváky. Ještě větší chybu udělal Michal, když nedobrzdil odbočku ze šotoliny a trefil balík slámy. Motor už nenaskočil a Michal odstoupil. Na 4rz zajel opět parádně Tibor a to 7.čas. Vláďa kousek za ním. Luboš skončil těsně před cílem, kde havaroval do civilního vozidla a bylo po nadějích. Po druhé sekci byl tedy Vláďa na 23. a Tibor na 29. místě 

 Na poslední sekci pršelo. Oba tedy začali druhé průjezdy raději opatrně. Tibor se dostal před Vláďu na 25. místo. Na 6rz vyletěl Vláďa a ztratil 20s. Hůře dopadl Tibor, který ve vysokém tempu trefil kámen a odstoupil. Vláďa už v poklidu dojel do cíle první etapy.

Po 1.etapě byl Vláďa na bodovaném 20. místě.

  

2.etapa

 Do první sekce nasadil Vláďa mokré gumy a hned zajel parádní 8.čas .Posunul se tím na 16. místo. Trať postupně osychala. Na 9rz zajel šestnáctý, ale celkově byl už na 14. místě. Na šoto sprintu zajel dokonce 6. a posunul se už na 12. místo. Pak přišly jeho neoblíbené Mlýnky a Vláďa ve druhém splitu sjel ze srázu a musel volat na pomoc diváky. Spadl tak po první sekci na 15. místo.

 Druhé průjezdy se jely už na suchu. Vláďa udělal na 12rz troje hodiny a ztratil tím 10s. Na další rz chybou hodně ztratil a poškodil svého Lancera Propadl se na 16. místo. Vláďa to nakonec dotáhl do servisu, ale propadl se na 17. místo. Mechanici dali auto jakžtakž do kupy a Vláďa už dojel v klidu do cíle poslední rz.

 

Vláďa nakonec dojel na 16. místě. Bral 5 bodů pro sebe a 7 pro tým.

 

 

S1600

Zde startovali Martin Schwarz s Polem S1600,  Tomáš Hrubec s Fiestou S1600 a Jirka Boček s Fábií Kit Car.

 

1.etapa

Tomáš začal pěkně. Martin musel korigovat, aby nehodil boudu a musel kvůli tomu couvat. Jirka tu boudu hodil. Na 2 rz to bylo už lepší, i když zde ztratil Tomáš pár sekund v příkopě. Na další rz jeli všichni vyrovnaně, ale Jirka v posledním splitu havaroval a musel odstoupit. Na 4rz udělal chybu Martin a 20s se hrabal zpět na trať. A aby toho nebylo málo, jeho Polo po projetí cílem odmítlo spolupracovat a Martin pro technické problémy odstoupil. Tomáš se držel na 39. místě.

 Do poslední sekce nasadil Tomáš sliky, ale na trati začalo pršet. Na 5rz to ještě šlo, ale na další přšelo už příliš a Tomáš se na slikách neudržel na trati a vrazil do sloupu. Tím pro něj účinkování na Yaltě skončilo. Škoda špatného rozhodnutí (spíše odkliknutí), určitě by byly v cíli body.

 

 

A5

V této šílené skupině jezdí Milan Stylárek s Peugeotem 106 Rallye.

 

1.etapa

Milan začal několika chybkami a zajel 23. čas. Ve 2rz jel okolo 12. času, ale ve druhém splitu neudržel auto na cestě a havaroval do stromu. Musel odstoupit.

 

 

Vláďa a Tomáš získali pro tým dalších 10 bodů, což je zatím nejvíc v IRC. Máme 29 bodů a jsme pořád na 29. místě.

Po penalizacích jsme získali 11 bodů a máme tedy dohromady 30 bodů na 29. místě.

Vláďa si výsledkem zpravil chuť a já jsem rád, že měl nominaci , jinak by mě Roman přerazil. :))

Zatím bodovalo pro tým 6 jezdců a Milan, který dojel v A5 jednou do cíle na 13. místě.

Už se těším, až to bude bez chyb. Tibor i Vláďa Š. mohli tentokrát dojet i v první desítce. 

 

Komentáře po závodě:

16 - Tomáš O.: jsme v cili a to je hlavni,diky za zavod

16 - Vláďa Š.: tak konecne v cili, druha etapa a konkretne druha sekce byla brutalni, ve snaze zrychlit jsem udelal spoustu chyb a je zazrak ze jsem to dotahl do cile. ale i tak diky, budou z toho body.

 

Komentáře během závodu:

15 - Tomáš O.: dostali jsme smyk azustali napric cesty v tom nejuzsim miste takze jsem se chtel otocit pres rucku ale bylo tam tak malo mista ze jsme sjeli do prikopu a museli volat divaky,pak uz jse jeli hlava nehlava

15 - Vláďa Š.: tak jsme to nakonec totahli do servisu, ale s kompletne znicenim podvozkem, tak jsem opravil jen predni napravu

13 - Tomáš O.: kouri se nam z chladice,snad dojedem do servisu

13 - Vláďa Š.: no dotahl jsem to cile RZ, ale nevim nevim

12 - Tomáš O.: natukli jsme ve vracaku gumu od traktoru ale jen lehce tak snad jsme neposkodili chladic

12 - Vláďa Š.: kua....3x hodiny

11 - Vláďa Š.: skoda, spadl jsem pod sraz, musel jsem volat divaky

10 - Honza: likvidacni rana, tahne mi to doleva, snad to domelem do servisu

8 - Honza: plastovej patnik tvrdsi nez skala, to bych se na to vysral

 

7 - Tomáš O.:jedeme na jistotu,nikam se nezenem,na spicku stejne nemame tak je pro nas dulezite sbirat body pro team a ne bezhlava honicka.

7 - Honza: ja jsem snad letos prvne v cili prvni rundy, recept ze skoda cupu funguje

7 - Vláďa Š.: takze jsme na konci prvni etapy a vypada to na to ze kdo dojede, tak boduje.ale ty horsy RZ nas teprve cekaji... jinak z me strany to bylo hodne opatrne, krome asi dvou vetsich chyb ktere udelali cca 35s to bylo ok

6 - Tomáš H. : Tak totok uz bylo na podminky hodne prehnany klouzal jsem se jak normalni clovek na cerstve udelanem a opravenem ledu v arene.. a nazaver bum do sloupu ( havárie - Tomi jel omylem na slikách a to se špatně jede na mokru :) )

6 - Jakub: bohuzel jsem prehlidl skryty kamen v trave:(   (havárie)

6 - Tibor: tak sem skoncil o kaminek (havárie)

6 - Honza: pri obou prujezdech jsem sundal toho stejnyho vojaka a ma po vychazkach

6 - Vláďa Š.: no hruza, prilisna opatrnost vyustila v paradni vylet

5 - Tomáš H.: podminky jsou prome hrozne ale inak super skladba predeslych rz ted jeste stryckovy okruch a stryckovy-zadni porici

5 - Honza: opet jsme se projeli tam, kam se bezny smrtelnik nedostane

4 - Tomáš H.: Cekal jsem za techto podminek ze nedojedu ale jaksi se to povedlo me jde jenom oto uz dojet etapu o nic jineho souperit nemuzu stracim na prvniho celkove minutu a 15 sec

4 - Tomáš O.:pentle za divaky ale auto jsme zastavili jeste pred nima tak nevim,realisticke by nemely byt jen trate ale i postaveni divaku na nich

4 - Luboš: nebylo mi prano. Od zacatku sem jel jak ponocnej a nakonec ta zamrd.... fabie (havárie)

3 - Michal: Hm tak to sem moc daleko nedojel... Nedobrzdil sem odbocku z soto a trefil balik. A to sem se tesil jak si zazavodim. (havárie)

3 - Honza: No to jsem to vylepsil - ulitej start

3 - Vláďa Š.: hodne pomalu a najistotu, na tehle RZ jde jenom ztratit

3 - Luboš: spatny, spatny..... nejde mi to

2 - Jirka: Ok..Zatim se peru s klukama z tymu :)

2 - Tomáš H.: Dobra rz ale na zacatku jsem to jemne nahodil do prikopu omylem cimz jsem ztratil ale nevadi

2 - Jakub: jedeme naprosto v klidu, navrat na soutezni trate po delsi dobe si vyzaduje vyssi miru koncentrace:)

2 - Vláďa P.: hop do lesa a strom.smula jak svina.se mi vubec nedari (havárie)

2 - Milan: bohuzel, neuhlidal jsem to, strom (havárie)

2 - Luboš: ku...a musel sem se hrabat z lesa...

1 - Jirka: Na uvod bouda..Skvely..

1 - Tomáš H.: Skvela rz akorad jsem stratil tim ze jsem se vyrovnaval ze dvou kol na vsechyn 4 nez abych byl na strese

1 - Tomáš O.: zdarec vsichni

1 - Vláďa P.: nic moc

1 - Michal: Hi all. Lets Race!!!

1 - Martin: zdar, musel sem korigovat, abych neskoncil na strese a musel kvuli tomu couvat

1 - Honza: Haj ol

1 - Vláďa Š.: ok, v pohode a najistotu neublizit autu a neudelat boudu na tech obrubnicich

1 - Milan: nazdar, nepodareny vstup do turnaje, parkrat mi to uletelo

 

 

Mato22