IRC 2011 - Tour de Corse

11.05.2011 09:09

Již čtvrtý podnik IRC nabídl 102 ostrých kilometrů převážně na suchém asfaltu. Pořadatelé připravili 14 zkoušek rozdělených do dvou etap. Jelo se v krásné scenérii francouzských alp. Na start se dostavilo 402 posádek. Do cíle dorazilo jen necelá třetina, přesně 122 šťastlivců. Rychlý a suchý asfalt si vyžádal svoji daň.

 

 

S2000

Ve speciálech S2000 startovali Marek Petráš s Protonem Satria Neo, Honza Snaidauf s Peugeotem 207  a Tomáš Orel s Fiestou mkVI.

 

1.etapa

Nejlépe začal Tomáš, Honza měl problémy s technikou a Marek musel volat na pomoc diváky. Až do servisu po 3rz si všichni jeli v pohodě svoje tempo. Na další rz udělal chybu Honza a volal diváky. Na 5rz vylomil Honza pro změnu kolo a nabral ztrátu. Na 6rz před servisem udělal Marek hodiny, Tomáš předčasně odstartoval a dostal 10s penalizaci. Honza dojel s vypětím všech sil a poškozený vůz také dotáhl do servisu. Na poslední těžké rz zajel pěkně Marek, Tomáš ztratil ohrožováním pořadatelů a Honza měl problémy s nastavením svého vozu, ale všichni dojeli do cíle.

Po 1.etapě byl Tomáš na 70. místě , Marek hned za ním a Honza na 78. místě.

 

2.etapa

Druhou etapu začal nejlépe Marek, kousek za ním Tomáš a nakonec Honza, který si opravdu zajel osobák, jak se domníval. Na další rz pokračoval Marek v dobrém tempu, Honza přišel o nárazník a Tomáše zídka otočila na bok a volal diváky. Na 10rz zajel Marek opět pěkně. Tomáš a Honza se ztrátou. Marek byl průběžně na 43. místě, Tomáš na 53. a Honza na 58. místě. Na 11rz zajeli všichni pěkně. Na 12rz havaroval Honza a musel odstoupit. Tomáš v pohodě, Marek musel volat na pomoc diváky. Na další rz musel po havárii odstoupit Marek, což byla škoda. Tomáš byl před posledním testem na 43. místě. Nakonec vyrobil jedny hodiny, sklouzl ze srázu a volal diváky, ale dojel až do cíle.

Tomáš skončil na 38. místě.

 

  

N4

Ve skupině produkčních vozů startovali Tibor Marko s Imprezou N14 URT a Milan Stylárek, Vláďa Štěpánek a Luboš Vávra s Lancerem evoIX.

 

1.etapa

Tibor začal výborně a zajel 23.čas, za ním Milan, Vláďa dostal penalizaci 15s a nakonec Luboš. Vláďa si spravil chuť hned na další rz, kde zajel 25., kousek za ním Tibor a Luboš. Milan havaroval ve druhém splitu a musel odstoupit. Do servisu už nikdo neměl problém. Po 3rz byl tedy Tibor 24tý, Vláďa kvůli pentli 51. a Luboš 72. Na 4rz trochu ztratil Vláďa, který musel 2x startoval. Tibor zajel parádní 22. čas. Luboš si jel svoje tempo. Celá skupina N jela hodně vyrovnaně. Na další rz udělal chybku Vláďa. Na 6rz Tibor a Luboš standartně, Vláďa havaroval ve druhém splitu a odstoupil. Na poslední rz šokoval Tibor soupeře 7. časem , Luboš dojel v pohodě do cíle.

Po 1.etapě byl Tibor na skvělém 20. místě, Luboš byl 55tý.

 

2.etapa

Druhá etapa nezačala zrovna šťastně. Tibor ve třetím splitu vyletěl z tratě a musel volat na pomoc diváky. Luboš také volal diváky, ale do cíle už nedorazil a odstoupil po havárii. Tibor se propadl až na 31. místo. Naštěstí udržel nervy na uzdě a do servisu dorazil na 25. místě průběžně. Druhé průjezdy se mu povedly a tak byl před poslední rz už na 22. místě. Na konec zopakoval Tibor 7. čas z prvního průjezdu a byl v cíli.

Tibor dojel na 22. místě a získal pro tým další 4 body. Nebýt pomoci diváků, mohl být i na 17. místě.

 

  

S1600

V nejslabší skupině startovali Jirka Boček s Fábií KitCar a Martin Schwarz a Tomáš Hrubec s Cliem R3.

 

1.etapa

Na první rz zajel nejlépe Jirka. Tomáš udělal karambol a trochu poničil převodovku, ale dojel do cíle. Nejhůře na tom byl Martin, který musel volat diváky a zničil převodovku. Naštěstí má silného navigátora, který auto pomáhal vpřed. Na druhé rz volal na pomoc diváky pro změnu Jirka, Tomáš zajel na poničené auto docela dobře, Martina dál tlačil navigátor. Do servisu po třetí rz dojel i Martin, ale jeho navigátor byl úplně vyřízenej.

 Na 4rz zajel pěkně Jirka. Tomáš vylétl v posledním splitu z trati,  trefil šutr a musel odstoupit. Martin bohužel také těsně před cílem havaroval do klád a zničil regulátor převodovky. Auto už nejelo a Martina honil po okolí navigátor a častoval ho neslušnými výrazy. Martin odstoupil. Jirka dojel bez větších problémů až do cíle 1.etapy.

Po 1.etapě byl Jirka na 57. místě.

 

2.etapa

Jirka začal parádně a zajel 33. čas . Poskočil tak už na 39. místo. Ve vysokém tempu pokračoval i na 9.rz ,  kde ale ve vysoké rychlosti neudržel auto na cestě, havaroval a musel také odstoupit.

 

 

V týmech jsme zatím na 29. místě s 19 body. Zatím pokaždé někdo získal body, tak jen tak dál.

 

 

Komentáře po závodě:

14 - Tibor: hlavne ze su v cili, ale jinak hruza a des

14 - Tomáš O.: jednou jsme udelali hodiny a jednou jsme sjeli mezi stromy a museli nas tahat divaci,skoda,i tak diky za pekny zavod.

 

 

Komentáře během závodu:

12 - Honza: ztrata koncentrace, uz u toho usinam, tak dobrou (havárie)

11 - Tomáš O.: zkratili jsme prevodovku a jde to lip tak uvidime jak to pujde dal

10 - Jirka: Tak bohuzel..V nejakych 150km/h me neprodrezeli gumy... (havárie)

9 - Tomáš O.: prilis jsme rezali a byli blizko zidky a ta nas soupla na bok tak jsme museli volat divaky

9 - Honza: rana do svodidel, nastesti jen upadl naraznik

8 - Honza: mozna muj PB na Plane (je to tak :) )

8 - Luboš: hotovo ....a sem tam taky (havárie)

7 - Jirka: 1. etapa ok..na prvni Bisanne lidi to me mrzi...V druhe etape snad bude lepe..

7 - Tibor: Parada :-) prvni etapa uspesne provedena, tak ahoj v druhe etape IRC :-)

7 - Tomáš O.: skoda pentle za poradatele

7 - Marek: OK, jsme v cili

7 - Honza: s timhle autem opravdove peklo, at nastavim jakkoliv, tak se tu chova divne

6 - Tomáš O.: skoda pentle za predcasny start

6 - Marek: hodiny

6 - Honza: vse podstatne opraveno, velmi narocne udrzet na trati

5 - Honza: vylomene leve zadni kolo, kulhame do servisu

4 - Tomáš H.: vylej z trat do utru a konec (havárie)

4 - Martin: tak nic no, na konci jsem vrazil bokem do tech klad a odnesl to regulator prevodovky, tak to nejede. Chudak mitfara tlacil auto 7km a ted je docela nastvanej :) GO RM GOGO (havárie)

4 - Vláďa: 2x startovani ve vracaku

2 - Jirka: Skoda..Volal jsem lidi

2 - Tomáš H. : No zadna slava s tou prevodovkou.. tusim ze na rz 3 ju odvarim nejaky kvalt urcite

2 - Martin: jedu 40 a stejne to otocim na strechu

1 - Tomáš H.: Skoda RZty pac jsem to omylem 3x pretocil a cim jsem hodne ztratil na trati navic me blba prevodovka tak jsem timto taky ztratil

1 - Tomáš O.: moc tma v prujezdu lesem

1 - Martin: divaci a pak jsem zrusil prevodovku, zkusim, jestli se chytne

1 - Honza: Ahoj, zbytecne sekani kvuli texturam, ktere jsou prakticky stejne jako original

1 - Vláďa: nesouhlasim s penalizaci...

1 - Milan: nazdar, zatim se zahrivam, uvidime jak nam to pojede

 

 

 

Mato22