Škoda Cup 2011 - Lužické hory

11.03.2011 10:34

 

Druhý podnik Śkoda Cupu se jel v okolí Lužických hor. Pořadatel připravil 10 měřených úseků o celkové délce 70km. Tratě byly vlhké a postupně osychaly. V průběhu soutěže pak posádky trochu potrápil nečekaný déšť. Odstartovalo 95 posádek a do cíle dojelo bez SR jen 32 z nich. Nyní se podíváme, jak to všechno dopadlo.

 

WRC

V nejsilnějších speciálech se prohání Marek Petráš, Luboš Vávra a Vláďa Pressl s Octavií WRC evo2 a Martin Schwarz s Fábií WRC 05.

Na 1rz se naši jezdci seřadili okolo 24. místa, nejrychleji začal Martin. Vláďa začal volněji. Na 2rz udělal dvě chyby Martin a musel 2x couvat, ale opět zajel nejrychleji a to 17. čas. Ostatní jeli svoje tempo. V 3rz  zajel nejrychleji Martin a to 5. čas, ale obul pčechodné gumy a dalo se čekat, že na dalším testu výrazně ztratí. Vláďa zabral 11. časem. Marek ztratil před koncem 10 sekund a Luboš opřel sůj vůz o svodidla a pochroumal řízení, ale dojel do cíle. Na dalším těžkém testu začal nejrychleji Vláďa, ale tempo neustál, havaroval a musel odstoupit. Martin na přechodných gumách výrazně ztrácel a před koncem dokonce vyletěl z trati. Zpět mu pomohli diváci, ale ztráta byla veliká. Martin se propadl z 10. až na 18. místo. Luboš a Marek zajeli vyrovnaně na 11. a 12. místě. Do čela našich jezdců se tedy prokousal Marek a to na 12. místo. Luboš 15.

 Do další sekce už nastoupil i Vláďa s opraveným vozem a hned zajel nejrychleji a to 15. čas. Za ním Martin, který ztratil pár sekund objížděním stromu, Marek a Luboš, který také trochu ztratil brzděním před diváky. Na 8rz jel nejrychleji Martin, ale těsně před cílem udělal chybu a museli mu opět pomoci diváci. Nejlepší byl tedy Vláďa i přes jeden karambol, hned za ním Marek. Luboš vrazil do meze a ta ho odhodila na strom. I s poškozeným chladičem dojel do cíle a ztratil asi 13s. Poslední sekci začal nejrychleji opět Vláďa, Martin dostal hodiny. Poslední 10rz zajel nejrychleji Martin, za ním Marek. I přes krizi v lese dojel do cíle také Luboš. Vláďa udělal pár chyb a ještě dostal 15s penalizaci.

 

V cíli nakonec:

Marek na 11. místě  získal 5 bodů

Luboš na 12. místě  získal 4 body

Martin na 14. místě  získal 2 body

Vláďa se prokousal na 22. místo.

 

 

S2000

V této skupině jezdí Tomáš Orel s Fabií S2000 evo2

Tomáš začal 20. časem, na další rz pak zajel 13. čas. Další dvě rz byly obtížné na volbu pneu a Tomáš nasadil mokré gumy. Zajel 13. a následně výborný 5. čas a poskočil na 8. místo. V další sekci v deštivých podmínkách zajel 8. a 7. čas a držel si pozici. V další sekci 8. a 11. čas. V poslední sekci si zajel 7. a 8. čas a bez větších problémů dojel do cíle.

 

Tomáš dojel celkově na výborném 8. místě a získal dalších 8 bodů.

 

 

S1600

V nejslabší skupině jezdí za náš tým Jirka Boček a po minulém skvělém 7. místě se chtěl opět předvést. Jirka vodí Fábii Kit Car.

 

Jirka začal skvělým 4. časem. Na další rz pak zajel sedmý čas. Bohužel na třetím testu Jirkovi odešla technika a musel ze soutěže odstoupit.

 

Jirka tedy nakonec odstoupil.

 

 

 

Tým tedy získal dalších 19 bodů a celkově máme pravděpodobně 32 bodů. (pravidla ještě nejsou upřesněna)

 

 

Komentáře po závodě:

10 - Marek: Udělal jsem snad jen 1 velkou chybu, byl to parádní závod.

10 - Tomáš: vcelku vlhka da se rict az na dve posledni rz mokra rally ale jsme v cili a snad nejaky bodik urvem tak diky za svezeni,GOO RM Motorsport.

10 - Vláďa: píp píp píp (cenzura)

10 - Martin: skoda te 2x pomoci divaku, jinak jsem se pekne svezl. GO RM GO do toho kluci, hodne zdaru vsem, pekny podnik

10 - Luboš: v lese krizovka... myslel sem ze uz nedojedu ten strom byl fakt tvrdej. Jinak sem spokojenej ...diky

 

Komentáře během závodu:

9 - Martin: hodiny

8 - Vláďa: rana bouda píp píp (cenzura)

8 - Martin: v predposledni zatacce venku a divaci, to je v pytli

8 - Luboš: mez... rana-strom chladic KO, ale dojel sem

7 - Martin: jednou jsem objizdel strom po trave

7 - Luboš: to byl fofr... i se zastavkou u divaku kousek pred cilem:)

6 - Luboš: 2x krizovka, ale ustal sem to

4 - Martin: v poslednim sektoru sem sel ven v me oblibene zatacce a atomaticky divaci :) tak se to nevyplatilo jet na vlhkych

3 - Tomáš: na mokrych gumach ale jezdi to jak prase,totalne prodana rz

3 - Vláďa: nu musim dohnat lubose :). nic mu nedaruju :)

3 - Martin: dal jsem vlhky, tak uvideme kolik ted dostanu

3 - Luboš: oprel jsem se o svodidla a pochroumal jsem rizeni, ale da se s tim jet... tak hura na dalsi

2 - Jirka: Good..Snazime se dojet.

2 - Tomáš: opatrny zacatek,spatna volba pneu,na to jake padaly provazy vody ja jel prechody

2 - Marek: vse ok

2 - Martin: 2x couvani

2 - Luboš: lesem dolu celkem masakr... driftu zdar :)

1 - Jirka: Zdar, nove se zivym spolujezdcem :D

 

 

 

Mato22