ŠKODA Cup 2011 - Rally Krkonoše

27.04.2011 08:06

Čtvrtý podnik Škoda cupu se jel na uskákaných asfaltových cestičkách s krásným výhledem na krkonošské velikány. Počasí se náramně vydařilo a po celou soutěž svítilo jarní sluníčko. Na startu se ukázalo 81 posádek a pouze 15 z nich dojelo do cíle bez SR. Pořadatelé připravili 10 měřených testů o celkové délce 70,6km .

 

WRC

V nejsilnější skupině se ukázali opět všechny naše posádky. Martin Schwarz s Fábií WRC05 a Luboš Vávra, Vláďa Pressl a Honza Snaidauf s Octávií WRC evo2.

 

Nejlépe začal Martin 13.časem, za ním Luboš, Vláďa a Honza. Druhá rz se vůbec ani jednomu nepovedla. Všichni museli volat na pomoc diváky a Honza ještě k tomu poničil převodovku. Ještě, že byl po této rz servis. 3 rz byla taky smolná. Luboš udělal chybu, Vláďa musel ke konci volat opět diváky a Martin a Honza odstoupili ze soutěže kvůli technickým problémům jejich speciálů. Po druhé sekci byl Luboš 19. , Vláďa 21. Na 5rz zajeli 10. a 14. čas a oba se posunuli na bodované pozice. Na další rz udělal Luboš chybu a Vláďa si stěžoval na výkon svého vozu. Oba se ale udrželi na 13. a 14. pozici. Na 7rz skončil Vláďa. Nezvládl svůj vůz a havaroval. Luboš byl před poslední sekcí na 10. místě. V poslední rz ještě Luboš pokácel vzrostlou krávu, ale i tak dojel až do cíle.

 

Luboš skončil na pěkném 10. místě a má dalších 6 bodů do skupiny a 7 do celkového umístění.

Vláďa skončil na 21. místě.

 

 

S2000

Tomáš Orel opět jednou vytáhl Fábii S2000 evo2 z garáže a jel ji provětrat na čerstvý horský vzduch.

 

Tomáš začal 10.časem. Na druhé rz udělal chybu a musel volat v druhém splitu diváky. Ztrátu se snažil snížit, ale přišla další chyba a do cíle už Tomáš nedojel. Tomáš se vrátil na traťě v rámci SR až na sedmé rz, kde zajel opět 10. čas. Jeho naděje na bodované umístění vyhasly hned na dalším testu. Tomáš si krouhnul zatáčku víc než bylo zdrávo a kámen v ní mu udělal stopku pro další snažení.

 

Tomáš dojel na 17. místě.

 

 

S1600

V této skupině jezdí jako obvykle Jirka Boček s Fábií Kit Car.

 

Jirka začal výborně a na speciálce zajel 4.čas . Na druhé rz jel také skvěle, na prvním mezičase se držel na třetím místě, pak ale přišla chyba a divácká pomoc. Nakonec to však bylo ještě horší a Jirka musel pro technické problémy odstoupit ze souteže. Letos to nebylo prvně. Jirka má s technikou bohužel časté problémy.

 

 

Komentáře po závodě:

10 - Luboš: pri skoku z lesa sem letel mimo do pole a kdyz sem se vracel tak sem sejmul kravu.... pi...a jedna jinak pekna soutez :)

 

Komentáře během závodu:

8 - Tomáš: moc katnuta tisickrat projeta zatacka ten blby sutr v ni. (havárie)

7 - Vláďa: tak todle bylo pekny (havárie)

5 - Luboš: fuj sem zpocenej az za usima...

2 - Tomáš: potvrdilo se moje pravidlo,s fabii naumim peklo proste zajet.

2 - Martin: 2x o strom + pomoc divaku

2 - Honza: 2x celne o strom, ke konci poskozena prevodovka, max 70km/h

2 - Luboš: v prvnim vracaku sem vzal poradatele a pak otocka v tom zajeb... retarderu

1 - Jirka: Ahoj, na zacatek dobre, doufam ze konecne dokoncim bez SR :))

1 - Honza: Ahoj, tady jsem to radej prodal, podobne mozna i zbytek souteze :-/

 

 

 

Mato22