ŠKODA Cup 2011 - Rally Vsetín

11.08.2011 08:34

Předposlední podnik Škoda Cupu nabídl dvě odlišné sekce a necelých 58km zkoušek. První sekce byla na asfaltu. Druhá na šotolině. Na startu se objevilo 57 posádek. Do cíle bez SR jich dojelo 30. První sekce se jela za mírného deště, na druhé už svítilo sluníčko.

 

WRC

Ve speciálech wrc jeli Martin Schwarz s Fábií wrc05 a Luboš Vávra a Honza Snaidauf s Octávií WRC evo2.

 

 Na vlhké trati začal nejlépe Martin, ale ve třetím splitu převrátil auto přes střechu a ztratil 8s. Zajel 20. čas. Těsně za ním dojel Luboš, který ztratil pár sekund v poslední zatáčce. Honza zajel o něco opatrněji na 25. místě. Na 2rz měl Martin poškozený podvozek, ale dojel na 17. místě. Luboš zajel 23. čas a Honza, který těsně minul strom, 26. čas. Po servisu zajel Martin 18. a Luboš 19. čas. Honza vylomil kolo a ztratil víc jak minutu. Poslední asfaltový test zajel Martin na 15. místě. Luboš musel 3x couvat a jednou vletěl do diváků. Honza také jednou diváci, ale s poškozeným vozem dojel do servisu. Po první sekci byl Martin na 14. místě, Luboš na 21. a Honza na 23. místě. Tu jednodušší část měli za sebou.

 Druhá sekce se jela na šotolině a Martin se nechal slyšet, že se v pořadí hodně propadne. Na důkaz zajel až 19. čas. Honza dostal penalizaci za servis přes 3 minuty. Nejhůře dopadl Luboš, který ve druhém splitu trefil čelně strom a odstoupil. 6rz se také moc nepovedla. Honza se hrabal ze srázu, ale vyjel. Martin sjel níž a diváci mu až moc ochotně pomohli zpět na trať. Martin se propadl na 18. místo, Honza byl zatím 21., Luboš 23.

  Na 7rz začal nejlépe Martin, ale pak musel couvat, takže rychleji zajel Luboš 21. čas, Martin hned za ním. Honza 24. čas. Martin opět ztratil jednu pozici. Na další byl nejlepší Honza 17. čas, Luboš a Martin hned za ním. Průběžně díky výpadkům soupeřů Martin poskočil na 17. místo, Honza 21. a Luboš 22. místo.

 Na předposlední 9rz zajel nejlépe Martin a to 18.čas. Hned za ním Honza, který couval a Luboš, který udělal pár chyb zajel 21. čas. Před poslední rz byl Martin na 17., Honza na 20. a Luboš na 22. místě. V podlení rz zajel nejlépe Honza 17. čas, Luboš udělal chybu a zajel 19. čas. Martin na začátku řízl moc zatáčku a vyrobil pár kotrmelců. Nakonec dojel do cíle ve 20. čase. Honza a Luboš si v pořadí nakonec o něco polepšili.

 

Martin skončil na 17. místě bez bodů.

Honza na 19. místě.

Luboš za ním na 20. místě.

 

Nikdo jiný už nejel, tak nám nepřibyl ani jeden bodík. Příště se jede asfalt, tak to bude snad lepší. Šotolina nám moc nejde.

 

Komentáře po závodě:

10 - Martin: zakop jsem o sutr a byl z toho 3x kotoul, skoda jedne automaticke pomoci divaku, mohl jsem se pokusit pojet aspon Jakuba. No nic priste je asfalt, tak si snad polepsim. Hodne zdaru vsem GO RM GOGO

10 - Honza: skoda me nepripravenosti na asfalt, zaver byl paradni, spokojenost

10 - Luboš:mazec ...zaplat panbuh sem v cily

Komentáře během závodu:

9 - Honza: 1 couvani

9 - Luboš: nenavidim tuhle rz

7 - Martin: couvani

7 - Luboš: hruuuuuuuza

6 - Martin: na zacatku jsem sjel ze srazu

6 - Honza: taky jsem se hrabal ze srazu, 100p zadni diferak a nikde jsem s tim neprastil

5 - Honza: poradnej prechod, furt v hodinach

5 - Luboš: trefil sem celne strom (havárie)

4 - Martin: ok, to lepsi mam za sebou a ted budu uz jen klesat :))

4 - Honza: hruza, ale jsme tam a raci jedu s pencli nez riskovat dalsi ranu

4 - Luboš: 3x sem musel couvat a jednou divaci :(

3 - Martin: prvni mezicas slaby, pak uz to bylo lepsi

3 - Honza: vylomene zadni kolo, snad to nejak dovlecu

2 - Martin: opraveno, cekal jsem vetsi ztratu, kdyz sem mel rozmlacenej podvozek

2 - Honza: uz mohlo bejt hotovo, zazrak

2 - Luboš: tezke toto...

1 - Martin: zdar,mensi kotrmelce, nastesti na kola a jen 8s ztraty

1 - Honza: ahoj, vody je vic nez jsem cekal, mel jsem obout mokre

1 - Lubos: do prd.le...v posledni zatacce udelam chybu ...to sem celej ja

 

 

Mato22