TR 2010 - Fido Rally

08.04.2011 12:17

 Předposlední podnik TR 2010 nabídl 24 převážně asfaltových testů o celkové délce 169km. V cíli bylo klasifikováno 240 posádek, z toho 102 bez SR. Na tratích občas pořádně sprchlo a tak nebylo jednoduché najít správný rytmus. Jak obstály naše posádky v těchto podmínkách?

 

 

WRC

 Marek Petráš sehnal novou techniku a to rychlou Xsaru WRC05.

 

1.etapa

 Marek nezačal úplně štastně a na superspeciálce ztratil v 1. a 3. kolem okolo 15s. Druhou sekci načal dobrým 24. časem. Na 3rz přišla velká krizovka v prvním splitu a ztráta 10s. Na 4rz přišla havárie a odstoupení ze soutěže.

Marek byl po první etapě na 43. místě. Do druhé etapy mechanici nestihli auto opravit a tak soutěž pro Marka skončila nadobro.

 

 

S2000

Tomáš Orel přivezl opět svou Fiestu mkVI.

 

1.etapa

 Tomáš začal raději opatrně 40. časem. Na 2rz přidal a byl z toho 28.čas. Další tři rz zajel časy okolo 32. místa. Jen na 3rz si stěžoval na zamlžené přední okno. Po této sekci se Tomáš usadil na 31. místě. V těžkých podmínkách na 6rz Tomáš ale neudržel v posledním splitu svou fiestu na trati a havaroval. Tím pro něj první etapa skončila.

Tomáš byl po první etapě na 44. místě.

 

2.etapa

Druhou etapu začal Tomáš hodně opatrně, ale i tak přišla na 15rz chyba a musel zavolat na pomoc diváky.S poškozeným vozem zakončil sekci 27. časem a posunul se na 38. místo. Za opravy v servisu dostal penalizaci 40s. Další tři rz zajel s rozvahou. Moc neztrácel. Na 20rz Tomáš poškodil chladič a ztratil 5s. Zatím držel 33. místo. Na 21rz udělal další chybu a museli pomoct diváci. Chladič už na tom nebyl nejlépe. I tak se dostal na bodované 29. místo. Na další rz zajel 19. čas a auto stále jelo. Na 23rz mu ještě jednou pomohli diváci a se štěstím dojel do servisu, kde mechanici provedli nutné opravy. Tomáš byl před posledním testem na 26. místě. Nakonec to Tomáš dotáhl úplně do cíle a ještě se posunul v pořadí nahoru.

Tomáš nakonec díky odpadnutím svých soupeřů dojel na pěkném 25. místě. Bral podruhé v TR body pro sebe a to 6 bodů.Pro  tým získal cenných 9 bodů.

 

 

A8

Ivo Žlebek jel tradičně s Celicou st205.

 

1.etapa

 Ivo začal výborně. Na speciálce zajel 13.čas. Druhou rz zajel sice Ivo 24., ale na konci zničil podvozek a to se projevilo v dalším testu, kde ztratil skoro 2 minuty. Než dojel Ivo k mechanikům, ztratil dalších 6 minut. Mechanici auto trochu opravili, ale za cenu 5minutové penalizace. Jak se ukázalo na dalším testu,  tak to nestačilo a Ivovi museli na trať pomáhat diváci. Na rz7 dostal hodiny. Na 8rz i přes chybu v úvodu zajel 13. čas. Poslední sekci načal Ivo několika kotouly a opět poškodil kolo. Další dvě rz zajel 18.časy . V posledním testu prohnal krávy po poli a volal na pomoc diváky.

Ivo byl po první etapě na 28. místě.

 

2.etapa

Druhou etapu načal 21. časem. V další musel couvat. Na rz15 zajel 19 a posunul se na průběžné 24. místo. Bohužel pak se hodně rozpršelo a Ivo na mokré trati havaroval. Po smyku narazil do stromu a Celica kompletně shořela.

Ivo skončil na 31. místě bez bodů.

 

 

S1600

Martin Schwarz jel opět s Polem a Jirka Boček s Fábií KIT Car.

 

1.etapa

Martin také nezačal nejlépe. Ve 3 kole první rz najel do betonů a ty ho otočily o 180st. Martin pak volil efektni dojezd do cíle pozpátku. Diváci jásali. Jirka začal ještě hůře. Musel volat diváky a ztratil přes minutu času. Na 2rz dostal Martin 2x smyk, Jirka se 3x hodiny. Na 3rz zajeli skoro stejný čas. Na další rz Jirka vletěl do diváků a opět hodně ztratil. Martin sekci zakoncil 30. časem, ikdyž se na konci proháněl po poli. Jirka bohužel na druhém splitu havaroval a musel odstoupit. Martin byl zatím na 32. místě. Na 6rz to Martin přehnal atakováním 20. času a sletěl ze skály rovnou na předek. Přidělal mechanikům hodně práce, ale hlavně musel také odstoupit.

Martin byl po první etapě na 42. a Jirka na 43. místě.

 

2.etapa

Do druhé etapy už Jirka nenastoupil. Martin začal opatrně 33. časem. Na 14rz dostal smyk, ale ustál to a zajel 24. čas. Na další rz musel zavolat na pomoc diváky. Sekci zakončil omlácením auta o patník. Další sekci načal 20. časem. Na rz18 dvakrát couval a dojel 23. Po další rz se posunul na 35. místo. Na 20rz Martin dostal nečekaný smyk a ve velké rychlosti narazil do sloupu. Jeho Polo shořelo.

Martin skončil nakonec na 36. místě.

 

 

Díky Tomášovi má náš tým celkově 159bodů. Udrželi jsme si 28. místo. Jmazz ztrácí už jen 5 bodů. Na Monteku se rozhodne.

 

 

Komentáře po závodě:

24 - Tomáš: skoda prvni etapy,diky velke umrtnosti snad jeste dosahnem na body,diky za zavod,textury super.

 

Komentáře během závodu:

23 - Tomáš: tak dojeli jsme do servisu a opravili hlavne chladic takze sosnovou uz nejak dame,snad.

21 - Tomáš: uz se nam hreje motor,nevypada to dobre.

20 - Tomáš: mam obavy ze jsme poskodili chladic.

20 - Martin: No tak skvely. Po 2 mezicase sem chyt smejra a bokem rovnou do sloupu. Auto shorelo. Jako ja na cely Fido rally. GL vsem. GO RM GO (havárie)

 

18 - Martin: 2x mi to nazatocilo a musel jsem couvat

16 - Tomáš: jelikoz jsme na predesle rz havarovali tak jsme radi ze jsme to dotahli do servisu a opravili jen to nejnutnejsi,zatim jedem.

16 - Martin: pred vesnici jsem to omlatil a hodil hodiny

15 - Martin: spad sem do prikopu a muse volat divaky

14 - Ivo: couvani

12 - Ivo: auto si jelo kam chtelo. napriklad si to namirilo do ohrady mezi kravy. jednu jsem porazil. pomohli nam divaci. fakt diky. auto jeste porad neni opravene, uvidime co bude ve 2 etape. tak cao

9 - Ivo: asi 5 kotrmelcu a opet vylomene kolo - ale jenom trochu

7 - Ivo: opet hodiny

6 - Tomáš: tak se potvrdilo pravidlo ze je nekde zakopanej pes,nejsme schopni dojizdet. (havárie)

6 - Martin: Tak konec no. Na 2 mezicase krize a nez sem to rozdejchal, tak v dalsi pravy 3 jsem nedobrzdil a sletel ze skaly rovnou na predek. Motor KO. At se dari vsem. GO RM GOGO

6 - Ivo: pentle za servis 5min. auto je porad nrvozni, delal jsem hodiny.

5 - Jirka: omlouvam se tymu..Dneska mi to vubec neslo..

5 - Martin: na konci 100m po poli nalevo , napravo, malem bouda

5 - Ivo: auto je na 80procent opraveno. uz toho moc nezmuzu, pojedu aspon pro radost.

4 - Jirka: Lidi...Nemuzu najit ten spravny rytmus..Vubec mi to nejde..

3 - Marek: V prvni casti velka krizovka.

3 - Ivo: Ve 2RZ jsem odrovnal komplet zaveseni, kazde kolo jede jinam... pokusim se dotahnout auto do servisu.

3 - Jirka: 3x pretoceni..No snad uz to ted pujde lepe..

1 - Tomáš: zacali jsme opatrne ponevadz se nam posledni dobou nevede tak at dojedem.

1 - Marek: Ahoj. Druhe kolo pekne, 1. a 3. katastrofa.

1 - Martin: Zdar, v 1 kole chyba, dalsi ok, ve 3 jsem na konci najel do betonu a otocilo me to do protismeru, tak jsem do cile docouval:)

1 - Ivo: ty kraaavo!!! zdar

 

 

 

Mato22