TR 2010 - FRONTLINE Rally

21.03.2011 13:33

  V dalším podniku TR 2010 se všichni museli připravit na kluzké a prášné cesty. Jelo se 6.- 12.3. 2011. Pořadatelé připravili 22 měřených testů o celkové délce 170km. Až na jednu vydatnou jarní přeháňku jezdcům počasí přálo a jelo se za pěkného sluníčka. S tím si ovšem bylo třeba dávat pozor na zastíněné lesní úseky. Do cíle dojelo bez SR 101 jezdců z 262 startujících. Nyní se už podíváme, jak se dařilo našim borcům v jednotlivých skupinách.

 

WRC

V nejsilnější skupině jezdí Marek Petráš.

1.etapa

 Marek na 1rz zažil jednu krizi, ale ustál ji a ztratil jen pár sekund. Na 2rz už to bylo horší, protože havaroval a skončil na střeše. Zpět na trať mu pomohli diváci. Na další rz přišla také chyba, ale Marek dotáhl auto do servisu. Druhou sekci načal další chybou, ale na dalších dvou rz zajel dobré časy a posunul se na 34. místo. Druhé průjezdy načal 29. časem na 7rz. Hned na další rz ale havaroval. Těsně po startu najel do velké díry a ta ho odhodila přímo do stromů.

Marek byl po 1.etapě na 38. místě.

 

2.etapa

Ve druhé etapě neměl Marek co ztratit a tak začal v klidu. 13rz zajel v pohodě, na 14rz ale už ztratil v prvním splitu 20s a na další musel zavolat na pomoc opět diváky. V další sekci zajel v klidu a dostal se už na 33. místo. Před poslední sekcí byl už na 30. místě. Na poslední rz ještě trochu ztratil , ale dotáhl auto až do cíle.

Marek nakonec dojel na 29. místě a bral 2 body pro sebe a 4 pro tým.

 

 

S2000

Ve skupině S2000 tentokráte nikdo nestartoval. Jen zraněný Vláďa Štěpánek přivezl ukázat svou Fabii S2000 evo 2.

 

 

A8

V A8 startuje náš nejbodovější jezdec Ivo Žlebek. Minule to Ivovi moc nevyšlo, tak si chtěl spravit chuť.

1.etapa

 Ivo začal etapu časy kolem 27. místa, ale už na 3rz šokoval 15. časem. Na 4rz opět 15. čas. Na dalších dvou trochu zvolnil a zatím se usadil na skvělém 17. místě. V další sekci si své místo udržel. Rozdíly byly velmi malé. V poslední sekci zajel opět bez chyb a to 2x 17. čas a na poslední 15. čas.

Ivo byl po 1.etapě na skvělém 15. místě.

 

2.etapa

 Hned na začátku se Ivo propracoval už na 13. místo, i když časy byl okolo 20. místa. Na rz14 přišla chybka, ale dobře to dopadlo. Na 16rz přišla další menší ztráta. I tak se Ivo dostal už na 12.místo. Po předposlední sekci se díky chybám ostatních dostal dokonce na 11. místo. Na 21rz si ještě vystřihl hodiny a nakonec dojel do cíle.

  Ivo skončil na suprovém 10. místě(po penalizaci Jirky Vingárka). Je to jeho nejlepší umístění v sezóně i celého týmu. Pro sebe i tým získal 22 bodů.

 

 

S1600

V této skupíně startují Martin Schwarz a Jirka Boček. Martin šotolinu moc nemusí a tak jsme čekali, jak si povede Jirka.

1.etapa

Bohužel Jirka opět nedojel ani do prvního mezičasu a odstoupil už na 1rz. Letošní TR mu zatím moc nevychází, tak snad příště dojede až do cíle. Martin měl na 1rz také velké problémy. Břeh ho nakopl do stromu, naštěstí to odnesly jen dveře u spolujezdce a pokračoval dál. Pak přišly ještě tři výlety mimo trať a Martin hned na 1rz dost ztratil. Na další dlouhé rz zajel sice čistě, ale až poslední čas. Na 3rz spadl Martin do potoka a měl co dělat, aby sám vyjel. Opět další ztráta. První sekce se moc nepovedla. Další dvě rz držel Martin jakžtakž krok s ostatními. Na 6rz přišla další chyba a trefený stromek. Odnesl to chladič, ale Martin dojel do cíle. Díky výpadkům soupeřů se držel na 33.místě se ztrátou jedné minuty na ostatní.

 Druhé průjezdy se Martinovi docela povedly a po 9rz byl na 31. místě. Další dvě rz zajel bez větších chyb. Na 12rz udělal Martin chybu na stejném místě, jako při prvním průjezdu a musel se otáčet a ještě jednou zastavit.

Jirka tedy odstoupil a Martin držel zatím 28. místo.

 

2.etapa

Do druhé etapy Martin odstartoval s tím, že stačí dojet a budou nějaké body. První dvě rz byly velice rychlé a Martin zajel slušně. Posunul se na 27. místo. Bohužel další, 15rz byla úplně odlišná a točitá a Martin se nedokázal rychle přizpůsobit. Už na prvním splitu vylétl z tratě a trefil bokem strom. Tohoto varování ale nedbal a přesně na druhém mezičase najel do meze a ta ho kopla čelně do stromu. Auto se nepodařilo zprovoznit a Martin musel odstoupit.

Martin skončil nakonec na 32. místě těsně za bodíkem pro tým.

 

 

 

Ivo a Marek získali pro tým celých 26 bodů, což je také zatím nejlepší výsledek. Udrželi jsme si 28. místo. JMAZZ na nás ztrácí 17 bodů.

 

Komentáře po závodě:

22 - Ivo: II. etapu jsem jel na jistotu. Hruzostrasne letecke zavody na sirokych cestach je des,ale i to je rally. Cil bez komplikaci-to jsem fakt necekal. RMM!!! cao

22 - Marek: Tak jsem to dotáhl, 1 místo už jsem stáhl, uvidíme jak dál.

 

Komentáře během závodu:

21 - Ivo: hodiny

15 - Martin: A je to ... nejdriv bokem do stromu a pak celne. Mohl jsem jet v klidu pro 2 bodiky a takhle to zvoram. Ivo je to na tobe. Zdar (havárie)

12 - Martin: Tak neni to tak spatny, bez pomoci divaku. Ted jsem hodil na jednom moste hodiny a jednou musel zastavit. Hodne zdaru vsem GO RM GOGO

12 - Ivo: hohoho se picnu

8 - Marek: moc spatne :(  (havárie)

8 - Martin: maly zlepseni

6 - Martin: pred 2 mezicasem jsem za mostkem trefil ten pidi stromek, chladic na 50, par veci jsem neopravil

5 - Marek: hlavne v klidu

5 - Martin: 2x malem konec, auto ridi me

4 - Marek: 100 m pred cilem vylet do lesa

4 - Martin: v 1 zatacce malem bouda, pak uz to nejak neslo

3 - Marek: to auto se mi sype pod rukama

3 - Martin: spad sem do potoka, urcite vite kde :) ale po 20m jsem vyjel z koryta a jelo se dal

2 - Marek: pristali jsme hodne tvrde na strese, museli nam pomahat divaci

1 - Marek: ahojte, pro zacatek celkem dobre, mel jsem jen 1 krizovka asi 500 metru pred cilem

1 - Martin: Zdarec vsem, na zacatku me breh kopnul do stromu a jedu bez dveri , pak jeste 3x venku

1 - Ivo: ahoj. zacatek opatrny

 

 

Mato22