Anvel OLD Challenge 2011 - Challenge I

30.06.2011 08:04

 První podnik nového Cupu se jel 19.6.-25.6. 2011 . Pořadatelé z týmu Anvel připravili 100km zaprášené šotoliny. Při závodě panovalo krásné počasí. Vypsáno bylo hned 6 tříd včetně historiků. Na startu se objevilo 203 posádek. Do cíle bez SR dorazilo 84 posádek. Dvě z nich byly naše. V Cupu boduje prvních 30 nejrychlějších, takže v některých třídách skoro každý. Počet startujících ve třídě WRC - 53 posádek, A8 - 44 , N4 - 32 , S1600 - 27 , A7 - 24 a H - 23 posádek.

 

 

WRC

V nejsilnější skupině jeli Milan Stylárek a Luboš Vávra oba s Octávií WRC evo2.

 

 První krátká zkouška nic neřešila, ale Luboše nasměroval brod na jinou stranu a musel se otáčet. Milan zajel 37. čas. Ve druhé rz Milan havaroval hned v prvním splitu. Luboš zajel 33. čas . Třetí rz nedokončil ani Luboš, když po malém ťukanci na výjezdu ze zatáčky jeho Octávie odmítla pokračovat. Po první sekci byl tedy Luboš na 40. a Milan na 45. místě.

 Vstup do druhé sekce se nepovedl Milanovi, když hned v prvním splitu havaroval. Luboš zajel 38. čas . Na další rz musel volat na pomoc diváky a poškodil hodně svoje auto. Nakonec ho dotáhl až do servisu po 6rz. Luboš byl po druhé sekci na 34. místě a Milan na 40 .

 Sedmou rz zajeli oba podle svých možností na 27. a Luboš na 30. místě. Na další rz udělal Milan malou chybu a trochu ztratil. Luboš hodil boudu a musel opět volat diváky. Na 9rz udělal Milan hodně chyb, ale i tak zajel 19. čas. Luboš opět volal na pomoc diváky. Po třetí sekci byl Luboš už na 30. místě a Milan na 37.

 Předposlední sekci začal boudou Milan, který musel volat i diváky. Luboš chybou ztratil asi 10s. Na 11 rz musel Milan couvat. Luboš opět s diváckou pomocí. Klesl tak na nebodovanou 31. pozici. Na 12 rz odstoupil Milan kvůli velkému poškození svého vozu. Na 13rz dostal ještě Luboš 10s penalizaci a před poslední rz se posunul na 30. místo.

 V poslední krátké rz se už nic zásadního nestalo.

 

Luboš dojel na 29. místě a získal 2 body pro sebe a 5 pro tým.

Milan dojel na 37. místě.

 

 

A8

V této skupině startoval Tomáš Orel s Escortem Cosworth gr.A .

 

Tomáš začal 32. časem. Na 2rz ztratil chybou skoro 15s a sekci zakončil 22. časem. 22 místo mu patřilo i průběžně. Druhou sekci načal pomocí diváků a hávárií ve třetím splitu. Klesl tak na 34. místo. Ve třetí sekci opět Tomáš havaroval už v prvním splitu a byl na 32. místě. Na 10rz ztratil přes 30s a na další rz opět havaroval. Na poslední rz aspoň pro diváky zajel 22. čas. Tomášovi závod jak sám přiznal vůbec nevyšel.

 

Tomáš dojel nakonec na 32. místě a vybojoval aspoň 3 body pro tým.

 

 

N4

S produkčním autem startoval Marek Petráš a to s Imprezou N10.

 

 Marek začal pěkným 10. časem. Pak zajel ještě 13. a 15. čas a usadil se na 15. místě. Na 4rz trochu poškodil levé zadní kolo, ale i tak 11. čas . Na další trochu zvolnil. Na 6rz přišla zatím jediná chyba. Marek sklouzl ze srázu a musel volat na pomoc diváky. Ztratil tím 4 místa a byl na 14. místě. Další sekci jel Marek naplno. Na 8rz pár sekund ztratil, ale na 9rz zajel 8. čas. Posunul se tak zpět na 12. místo.

 Další sekci načal 11. časem, na další opět malá chybka v prvním splitu a pár sekund pryč. Na 12rz udělal Marek dvoje hodiny. Poslední rz v sekci zajel 8.čas a byl průběžně na 10. místě. Na poslední rz už neudělal žádnou chybu a dojel v klidu do cíle. Trochu škoda těch diváků.

 

Marek skončil na 10. místě a získal 22 bodů pro sebe i pro tým.

 

 

S1600

V této skupině nikdo nestartoval.

 

A7

Ve skupině A7 startovali Jirka Boček, Martin Schwarz a Jakub Kura všichni s Golfem IV Kit Car.

 

 Na 1rz neměl nikdo žádný problém. Nejlépe zajel Jirka. Na druhé rz Martin po přetočení couval. Jirka i Jakub havarovali už v prvním splitu. Na 3rz Martin dojel poslední s minutovou ztrátou na prvního, i když nedělal větší chyby. Po první sekci byl Martin na 12. , Jirka na 18. a Jakub na 21. místě. Další sekce začalo opět dost špatně. Jakub vyletěl, musel volat diváky a ve druhém splitu nakonec havaroval. Jirka jel pěkně, ale ve třetím splitu také havaroval. Martin byl 2x venku a nakonec ještě divácká pomoc. Na 5rz Martin raději zvolnil, aby neudělal větší chybu. Na další rz Martin volal na pomoc diváky a dojel se ztrátou skoro dvě minuty. Po této sekci byli Martin na 10. , Jirka na 18. a Jakub na 20. místě.

 Na 7rz Jirka odstoupil ze závodu pro technickou poruchu. Jakub zajel 11. čas a Martin otočil auto na bok a opět volal diváky. Na další rz Jakub opět havaroval. Martin v poklidu dojel až do servisu. Soupeři ubývali a tak byl Martin už na 8. místě a Jakub na 15.

 Na 10rz zajel Martin konečně bez problémů a to 9. čas. Jakub se snažil jet rychle a opět havaroval. Po 11rz Martin přišel o jednu pozici, i když se snažil jet čistě. Na další rz 2x couval. Na poslední rz v sekci pak zajel 8.čas a průběžně byl na 9. místě. Jakub byl 15. Na poslední rz se už nic nestalo. Jakub zajel 9. čas, Martin v poklidu poslední 14.čas .

 

Martin skončil na 9. místě a získal 26. bodů pro sebe i tým.

Jakub dojel na 15. místě. a získal 16 bodů. Škoda, že neměl nominaci.

Jirka odstoupil na 7rz pro technickou závadu.

 

 

H

V historicích také nikdo nejel.

 

 

Celkem náš tým nasbíral 56 bodů a jsme na 16. místě.

Když se vezme v úvahu počet startujících v jednotlivých skupinách tak jel nejlépe Marek, za ním Martin, Luboš, Jakub, Milan a Tomáš.

 

Komentáře po závodě:

14 - Tomáš: tak prvni podnik nam ani trochu nevysel,i tak diky za zavod

14 - Marek: Super, jsem v cili. Hodne me mrzi ty divaci, ale co se da delat. Hlavne, ze jsme v cili. GO RM Motorsport GO!!!!!

14 - Martin: Tak jsem v cili bez SR, lepsi by to stejne nebylo, soto neni moje hoby. Diky GO RM GOGO

14 - Milan: protrapeny cely turnaj, chybi mi sotolinova priprava a taky vyladeny setup

14 - Luboš: mam toho dost...

 

Komentáře během závodu:

12 - Marek: 2x hodiny

12 - Martin: 2x couvani

12 - Milan musel jsem odstoupit, s takovym poskozenim se nedalo jezdit ( odstoupení )

11 - Milan: couvani

10 - Milan: nehezka bouda, jedu na plno nemam co ztratitnehezka bouda, jedu na plno nemam co ztratit

9 - Marek: full...

9 - Milan: plno chyb

8 - Luboš: bouda a divaci

7 - Marek: na doraz

7 - Martin: opet pomoc - otocil jsem to a bok

6 - Marek: sjel jsem ze srazu, pomoc divaku

6 - Martin: spad jsem do strze

6 - Luboš: auto na sr.cku uvidime co to bude delat:(

5 - Marek: prodano

5 - Martin: radsi jsem zvolnil

4 - Jirka: Tyhle RZ nesnasim... (havárie)

4 - Marek: poskozene LZ kolo

4 - Martin: strasny. 2x venku a napotreti uz s divackou zonou

4 - Luboš: USA mi nejde

3 - Martin: evidentne ztracim hodne, holt bez treninku a s novym autem a jeste sotolina :)))

3 - Luboš: do pr....le jenom malej tukanec pri vyjezdu ze zatacky a konec. Bych se na to vys...al do pi...i :((((((((( KUR.... ( havárie )

2 - Jirka: Skoda..  ( havárie )

2 - Marek: spokojenost

2 - Martin: jedno pretoceni, jinak OK

2 - Milan: nesnasim sotol

2 - Luboš: mazec jedem dal

1 - Jirka: Zdar..Chci konecne zas jednou dojet..

1 - Martin: zdar. Jedu skoro default. K prevod. I tak to lita 190, tak se musim krotit :)

1 - Milan: nazdar, na tu ameriku si moc neverim :D

1 - Luboš: posledni brod me hodil na druhou stranu a musel sem se otacet....

 

 

 

Mato22