IRC 2011 - Rally Argentina

03.03.2011 12:01

 V Argentině se na prašných cestách jel druhý podnik IRC - Rally de Los Alerces. Pro všechny posádky bylo připraveno 123 ostrých kilometrů rozložených do 17 měrených úseků. Na startu se objevilo 494 posádek a šťastně do cíle dojelo 172 z nich. Některé z nich byli z našeho týmu.

Teď už se podíváme, jak to všechno vlastně dopadlo.

 

S2000

 Do skupiny S2000 se přihlásili čtyři jezdci týmu a to Ivo Žlebek, Vláďa Pressl a Marek Petráš s Fabií S2000 evo2 a Tomáš Orel s Fiestou S2000 mkVI, který bohužel nedokázal svou fiestu přesvědčit, aby odstartovala do závodu a Tomáš musel odstoupit.

 

1.etapa

 Na 1rz si naši jezdci zajeli časy kolem 90 místa až na Iva, který dostal hodiny a ztratil 15s. Na 2rz už to bylo lepší a Ivo zajel 46. čas. Něco také ztratil Marek, který dostal smyk. Na další rz Ivo probrzdil odbočku a opět se propadl, Vláďa jel svoje tempo a Marek udělal hloupou chybu a bohužel z toho bylo odstoupení ze soutěže po prvním mezičase. Druhou sekci začal Vláďa karambolem, pomoci mu museli diváci. Na další rz udělal pro změnu chybu Ivo a trefil stromek, ale mohl pokračovat. Na 6rz si oba jeli svoje tempo okolo 60 místa. Poslední test druhé sekce odjel Vláďa v klidu, Ivo vyšvihl pár kotoulů a ztratil přes 15s. po druhé sekci byli naši jezdci Ivo na 71. místě a Vláďa na 75. Poslední sekci načal Ivo 39. časem, Vláďa nedobrzdil odbočku na šotolinu a vlětěl mezi pořadatele. Hodně času ztratil vyprošťováním obětí zpod auta, naštěstí to bylo jen pár lehčích zranění. Na 9rz si dojel Ivo pro 28. čas a Vláďa zvolil na neznámém úseku větší opatrnost. Nakonec dojeli oba do cíle první etapy.

 Po 1.etapě byl tedy Ivo na 48. a Vláďa na 62. místě. Marek odstoupil.

 

2.etapa

Na prvním testu druhé etapy zajeli oba skoro stejný čas okolo 30. Na 12rz zajel Ivo podobně, Vláďa trochu pomaleji. Na další rz to bylo podobné a v posledním testu první sekce zajeli časy okolo 41 a posunuli se Ivo na 36. a Vláďa na 45. místo. Zbývaly poslední tři rychlostní testy. Tam už se naši borci nikam nehnali a zajížděli časy mezi 30-40. V posledním testu si dojel Ivo pro 24 a Vláďa pro 33. čas.

Nakonec tedy dojel Ivo na 33. místě a Vláďa na 39. místě. Na body chybělo něco pod 2 minutky, tak snad příště.

 

 

N4

Hned šest našich borců se přihlásilo do skupiny N4. Byli to Tibor Marko se Subaru N14 URT, Michal Rendla se Subaru N14, Jakub Kura, Luboš Vávra, Vláďa Štěpánek a Milan Stylárek všichni s Lancerem Evo IX. Vláďa nastoupil i přesto, že má nohu v sádře.

 

1.etapa

 Hned na 1rz se rozvrhly síly našich jezdců. Tibor a Michal se srovnali 43.časem, Jakub a Luboš také jeli podobně kolem 110. místa. Vláďa měl problém před prvním mezičasem, na kterém ztratil minutu, pak už jel stabilně do cíle. Smůlu měl Milan, když jel časy okolo 90. místa, ale před koncem havaroval a musel ze závodu odstoupit hned na první rz. Na druhé rz jeli Michal a Tibor opět vepředu, Michal zajel 39. a Tibor  52. čas. Další nejrychlejší byl Vláďa, který ale v půlce zkoušky havaroval a musel odstoupit. Luboš si jel svoje tempo. Jakub byl sice rychlejší, ale v poslední zatáčce převrátil auto na střechu a musel na pomoc volat diváky. Na třetí rz se Michal s autem kutálel a ztratil tím 10s. Tibor zajel stabilně, těsně za nimi by dojel Jakub, ale zastavil ho strom a bylo po nadějích. Luboš si jel to svoje. Po první sekci byli tedy Tibor na 42., Michal na 44. a Luboš na 97. místě.

 Až do šesté rz se jelo bez problémů. Na šesté rz ale havaroval Tibor a to v táhlé zatáčce ve vysoké rychlosti, kde na něj čekal strom. Jeho vyrovnaný souboj s Michalem tím skončil. Luboš jel v klidu. Po druhé sekci byl Michal na 35. a Luboš na 81.místě. Na 8rz zajel pěkně Luboš a to 56. čas, Michal jel na neznámé trati opatrně a trochu se propadl. Na další zkoušce měl ke konci problémy Luboš a ztratil přes 10s. Poslední rz první etapy si oba pohlídali a v poklidu dojeli do cíle.

 Po první etapě byl Michal na 36. a Luboš na 61. místě. Milan, Vláďa, Jakub a Tibor museli odstoupit.

 

2.etapa

První dvě rz jeli oba v klidu, Michal 25. časy, Luboš kolem 50. Na 13rz Michal probrzdil odbočku a něco ztratil. Na 14rz Michal v pohodě opět 25., Luboš udělal chybu a museli mu pomoci diváci. Před poslední sekcí byli tedy Michal na 28. a Luboš na 46. místě. Na 15rz jeli oba svoje tempo, na další pak zajel Michal už 19. čas a Luboš dvakrát hodil auto přes střechu, ale vždy na kola, tak mohl hned jet dál. Do cíle už dojeli oba v klidu a bez problémů.

Michal skončil na 21. místě a díky němu má tým 2 body. Luboš dojel na 40. místě.

 

 

S1600

V V této skupině startovali Jirka Boček s Fabií Kit Car a Honza Snaidauf s Cliem S1600. Bohužel protestující technika nepustila do závodu Tomáše Hrubce s Cliem R3, takže ani neodstartoval.

1.etapa

První rz načal Jirka 48.časem, Honza byl o 30 míst níže. Na další rz udělal Jirka pár chyb a zajel skoro stejný čas jako Honza. další rz a celou druhou sekci neměli naši jezdci větší problémy a jeli podle svých možností. Dostali se Jirka na 43. a Honza na 53. místo. Poslední sekci si jeli časy okolo 40. místa. a poslední rz zajel Jirka a Honza 33. a 34. čas v rozmezí pouhé setiny sekundy.

Jirka zakončil etapu na 32. místě a Honza na 35. místě.

 

2.etapa

Do druhé etapy se řádně rozpršelo a pro dvoukolky to nebylo nic dobrého. Jirka si zajel na prvních erzetách časy okolo 30 na rz14  23. čas, ikdyž nebyl moc spokojený. Honza začal drouhou etapu 42. časem, další dvě zajel kolem 40. Na rz14 vyjel z trati a museli mu pomoci diváci. Před poslední sekcí byli tedy Jirka na 25. místě a Honza se propadl na 37. místo. V posledních třech rz si zajel Jirka výborný 21, 19 a v poslední 20. čas a bez problémů projel cílem. Honza si zajel 33, 29 a 34 .čas . Nakonec dojel do cíle, ikdyž poškodil na rz16 chladič svého vozu.

Jirka dojel na 21. místě minutku za body, Honza dojel na 32. místě.

 

 

A5

Do třídy A5 si šel odfrknout od Clia R3 Martin Schwarz a svezl se v Peugeotu P106 Rallye.

 

1.etapa

1rz zajel docela dobře, ale už na druhé vylétl těsně v cíli do diváků a byla z toho velká ztráta. Na třetí rz pak přišly 3 chyby a to 2 kotouly a jedno probrždění na odbočku. Druhou sekci zajel Martin v pohodě, jen na 6rz se projel po dvou kolech a málem se převrátil. Po druhé sekci mu patřilo 32. místo. Na 8rz Martin nezačal špatně, ale po prvním mezičase vylétl z trati a poškodil převodovku. Po dlouhých minutách se doplahočil do cíle a nakonec se rozhodl, že zkusí dojet i poslední zbývající rz, což se nakonec ukázalo jako nemožné a kopce na 9rz ho zdržely natolik, že ho pořadatelé zastavili na rz a musel odstoupit.

 Martin tedy odstoupil na rz9.

 

Náš tým je díky Michalovi na 28. místě s 8 body.

 

 

Komentáře po závodě:

17 - Luboš: krásná soutěž... díky

17 - Jirka: PB! :).Diky poradatelum za krasnou soutez.Textury take moc pekne.Snady, tak se ukaz :D. !!!GO RM GO!!! :-)

17 - Vláďa P.: pekna rally a sem diky usili celeho teamu v cili.diky vsem.

17 - Michal: Very good leg for me. Only little mistakes. I was pushing hard, but the times not so good. Nice rally, thanks. GO RM!!!

17 - Honza: kua je to tam, Jirko, to jsem se teda ukaaazal :-) ale musim se pochvalit, kliste jelo jak pricucle k draze

17 - Ivo: druhou etapu sme jeli v klidu, nemelo cenu to hrotit. jsme v cili a to je hlavni. mechanici vemou wapku a sup s afabii do garaze. RMM jede jak slak! cao

 

Komentáře během závodu:

16 - Honza: skrtnu naraznikem o breh a tece chladic, jedna bouda pro divaky, ted uz to snad nejak dotlacim

16 - Luboš: 2x bouda 

16 - Jirka: Tohle se mi libilo :)

15 - Honza: ted jsem si trochu kaknul

15 - Ivo: tohle sme prodali

14 - Honza: hruza, na vyjezdech mi to jen hrabalo a jelo rovne 

14 - Luboš: ...a hura pres boudu, ale dojel sem a opravil

13 - Jirka: Na zacatku jsem trefil lehce strom...No jede to, tak je to v pohode :)

13 - Michal: Overshoot first junction.

12 - Honza: 2x skarpa a stromek

10 - Jirka: Moc dobre, tesim se na druhou etapu :)

10 - Vláďa P.: super auto sem dovez bez poskozeni

10 - Michal: I dont these tracks, so i lost some time here. But im very happy to see finish of 1st day. See u in the 2nd.

10 - Honza: Martine pekna skladba, tesim se na druhe kolo

10 - Ivo: skoda tech kolizi. posledni sekci sme jeli na oci, z casovych duvodu sme nestihli napsat rozpis, jinak ok. auto drzi. cao

8 - Vláďa P.: pretah sem asfaltovej usek a vlit mezi poradatele. jeden mrtvej.

8 - Michal: This was my first try on this track. Its very nice.

8 - Martin: po 1 mezicase jsem vyletel mezi stromy a zrusil prevodovku, ale zkusim dojet, abych ty 2 trate aspon videl.

8 - Honza: nadhera tenhleten pytlikov, malokdy ho dojedu

7 - Jirka: Vse opraveno...Snad dojedu..

7 - Honza: vse opraveno az na ten mezikus na zidli

7 - Ivo: tak sem servisakum pomohl jeste na erzete - protahl sem to rygolem a udelal par kotrmelcu... zvolnime tempo

6 - Michal: Very carefully.

6 - Ivo: je to des, v kabine mame spostu prachu a hrozny kraval, nemuzu se soustredit na jizdu. k tomu blbne prevodovka. no uvidime.

5 - Martin: 30m po dvou kolech :)

5 - Ivo: nedari se. trefili sme stromek, ale jedem dal.

4 - Jirka: To se moc nepovedlo..Ale snazim se hlavne o dojeti :)

4 - Vláďa P.: havarie a museli me tahat divaci.skoda

3 - Jakub: je mi to lito, ale strom byl proti nasemu pokracovani v zavode (odstoupení)

3 - Marek: very stupid mistake (odstoupení)

3 - Michal: Rolled...

3 - Martin: 2x bouda a na konci jsem se nevesel do te leve 5

3 - Ivo: probrzdil sem odboceni v levo

2 - Jirka: 3 big problems...I dont like this RZ

2 - Jakub: kolosreska v posledni zatacce

2 - Marek: Spin 300 m before finish, OK

2 - Martin: jeee, trefil jsem ty divaky vedle cile

2 - Honza: Boca ja jsem zas big stastnej jak jsem to zajel

1 - Jirka: Hello, no problem :)

1 - Marek: Hi all! Very bad start...

1 - Michal: Zdar a silu!

1 - Martin: zdar, jen jsem si sem odskocil z clio cupu a projizdim

1 - Honza: Cau, prvni RZ a hned mame problem s opotrebenim mezikusu mezi volantem a sedackou

1 - Vláďa: na to ze ridim jednou nohou v sadre, tak to jde

1 - Ivo: hoj, 1x hodiny...bylo to tesneee!!!

 

 

 

 

Mato22