TR 2010 - Ohlédnutí za TR Iridium rally

24.12.2010 03:20

 

Od 12. do 18. prosince se jel sedmý podnik Team Rally 2010 a to Iridium rally. Rally slibovala 25 těžkých rychlostních zkoušek na sněhu a mokré šotolině o celkové délce 170,8km a náš tým u toho nesměl chybět.

  Bohužel až na jednu výjimku jsme se se zasněženými a zablácenými tratěmi prali sice urputně,ale marně. Tou výjimkou je jako obvykle náš nejproduktivnější borec Ivo Žlebek. Pojďme se podívat na všechny 3 skupiny, ve kterých máme zastoupení.

 

S2000

Jediným naším borcem ve skupině S2000 je Tomáš Orel. Tomáš se při prvních průjezdech zasněženými cestami nevyvaroval chyb, ale postupně se zlepšoval. Při druhých průjezdech Tomáš zrychlil, ale svou snahu přehnal na RZ7, kde havaroval. Do II etapy tedy Tomáš nastupoval s velkým mankem 28minut na bodované pozice. 13rz ještě zvládl, ale osudným se mu stal záludný Šourkov, kde Tomáš tvrdě havaroval.

 

A8

V A8 máme dva velice rychlé jezdce a to Vláďu Štěpánka a Ivo Žlebka. Vláďa začal o něco rychleji a po 2rz byl průběžně na 26. místě a Ivo si po problému na 2rz držel 39. místo. Na 3rz měl problémy také Vláďa a propadl se pořadím. Druhé průjezdy vyšli lépe Ivovi, který si držel 33. pozici. Vláďa s poškozeným vozem začal ztrácet a na 7rz už technika nevydržela. Ivo si bez větších problémů polepšil ze 27 na 21. místo v cíli a ukořistil pro tým 10 bodíků, takže naším nejhorším výsledkem je zatím HSF rally s pouhými 5 body.

 

S1600

V této skupině máme nyní dva jezdce (Jindra Lewinsky má od závodění nucenou pauzu) a to Jirku Bočka a Martina Schwarze. Naši borci začali trochu opatrněji. Přece jen chybějí zkušenosti se zrádnými zasněženými tratěmi. Martin měl hned kousek po startu problém se závějí a pár sekund ztratil. Na 2 rz zaútočil Jirka a dostal se před Martina. Na 3 rz JIrka pokračoval ve vysokém tempu, které se mu ale vzápětí stalo osudným a po druhém mezičase těžce havaroval. Śkoda, mohl to být mezi našimi jezdci pěkný souboj.

Martin si jel svoje tempo a při druhých průjezdech postupně zrychloval. Na rz 8 si ale pomaleji zvykal na zúžení tratě a v jedné zatáčce vyletěl ven a několikrát se převrátil přes střechu. Naštěstí dopadl zpět na kola. I když bylo auto hodně poškozené, dokázal dojet do servisu. Servis samozřejmě nestačil a tak nastoupil do rz 9 s poškozeným vozem, ale i tak až na menší chybu na rz 12 byl s I etapou spokojen.. Zakončil ji na průběžném 30. místě.

 Na začátku II etapy Martin klesl na 31. místo, ale hned se na něj zase vrátil. Pak přišli velké problémy a auto nechtělo odstartovat do 15rz. Tato situace Martina tak rozhodila, že po velké chybě narazil rovnou do stromu a soutěž pro něj skončila bez bodů.

 

 

Mato22