ŠKODA Cup 2011 - Admiral Rally Vyškov

28.06.2011 11:20

 Sedmý podnik Škoda Cupu hostili pořadatelé ve Vyškově, kteří si pro posádky připravili 10 rz o celkové délce 68km. Včetně první speciálky na zahřátí. Na startu se objevilo 66 posádek a do cíle z nich bez SR dorazilo jen 22. Celý den panovalo krásné počasí.

 

WRC

 Se staršími vozy skupiny WRC jeli opět Martin Schwarz s Fábií WRC05 a Marek Petráš, Luboš Vávra, Honza Snaidauf a Vláďa Pressl všichnil s Octávií WRC evo2.

 

 Na úvodní speciálce, která nic neřešila, začal nejlépe Martin, ikdyž ztratil na prvního přes 10s . Špatně začal Vláďa, který se přetahoval s obrubníkama a ztratil skoro 40s. Na druhé zkoušce už zajel nejlépe Marek, Martin o sekundu za ním. Oba si stěžovali na poškození zadního kola. O 20s za nimi dojel Luboš, kterému skočila před auto srnka. Vláďa volal 2x na pomoc diváky a ztratil přes 2 minuty. Ještě hůře dopadl Honza, který vylomil kolo hned na začátku a ztratil přes 3 minuty. Honza dostal za servis penalizaci 2m20 , ale na třetí rz si pořád stěžoval na špatné chování auta a ztratil další minutu. Marek dojel na osmém místě. Martin o 4s za ním na 12. místě. Luboš havaroval po skoku do stromu v prvním splitu. Vláďa také havaroval. Na 4rz musel Marek couvat a ještě trefil pořadatele. Honza havaroval při sjezdu do mostku. Martin na první šotolině musel couvat, při sjezdu za kolejema udělal hodiny a pak mu shořel motor, když v malé rychlosti drcl do zídky ve druhé vesnici. Na páté rz havaroval i poslední Marek. Po první sekci byl tedy Marek na 20. místě, za ním Martin. Ostatní na 25.-27. místě.

 Druhou sekci začal Marek havárií hned v prvním splitu a soutěž pro něj skončila. Nejlépe jel Luboš, kousek za ním Martin, který přetočil dvě zatáčky, pak Vláďa a nakonec Honza, který musel volat na pomoc diváky, když sklouzl do lesa. Na 8rz zajel dobře Martin, pět sekund za ním Luboš. Vláďa ztratil chybou 8s v posledním splitu. Honza po skoku poničil auto a ztratil 45s. Předposlední 8.5km dlouhou rz zajel dobře Martin a to na 7. místě. Luboš dojel 10s za ním. Vláďa poškodil auto a ztratil přes minutu . Honza dostal opět penalizaci za servis a dojel s 3 minutovou ztrátou. Na poslední rz zajel Martin 6. čas. Luboš sklouzl ze srázu a musel volat diváky na pomoc. Ztratil minutu stejně jako Honza, který konečně Mlýnky bez technických problémů dojel. Naopak technická závada zastavila Vláďu ve druhém splitu a soutěž nedokončil.

 

Martin dojel na 18., Luboš na 20., Honza na 22. a Marek na 24. místě. Vláďa nedokončil.

 

 

S2000

Zde jel opět Tomáš Orel s Fábií S2000 evo2.

 Tomáš začal 14. časem na speciálce. Pak zajel 8. čas a usadil se na 8. místě. Na 3rz udělal hodiny, ale pořadí si udržel. Na další rz bohužel havaroval. Ve druhém splitu po skocích v lese se mu vymklo auto kontrole a havaroval do stromu. Po první sekci byl tedy Tomáš na 13. místě s velkou ztrátou na lepší umístění.

 Na 7rz zajel pěkný 10. čas. Na další rz dokonce 7. čas. Na předposlední rz ztratil přes minutu, když udělal dvě chyby, ale pořád si držel své místo.

Na poslední rz zajel opět pěkný 6. čas a poskočil dopředu o jedno místo.

 

Tomáš dojel na 12. místě a získal opět body. A to 4 body pro sebe i pro tým.

 

 

 

Po 7 závodě by jsme měli mít díky Tomášovi 54 bodů.

 

Komentáře po závodě:

10 - Martin: nejel jsem na doraz. Pekne jsem se projel. Diky GO RM GOGO

10 - Honza: za 1. jsem necekal ze to nespadne a za 2. ze to dojedu, jsem stestim bez sebe

10 - Luboš: sakra skouznul sem do lesa a musel sem volat divaky. Jinak pekny diky

 

Komentáře během závodu:

9 - Tomáš: nemam rad peklo

9 - Martin: dobry

9 - Luboš: to byl kalup :)))

8 - Honza: zase pentla za servis, jeden malej hup a cela prava strana v pi...

8 - Lubos: zase par krizovek ktery me staly vteriny :(

7 - Martin: 2x pretoceni

7 - Honza: nebyt padu do lesa tak jsem spokojen

4 - Tomáš: tak znamy uskakany usek nas nezklamal (havárie)

4 - Marek: couvani a trefeny poradatel

4 - Martin: couvani z klad na soto, pred kolejema smyk a brzdeni na nulu a pak sem trochu drc v maly rychlosti o zidku a motor v plamenech, ikdyz sem mel naraznik :(  (havárie)

4 - Honza: mostek ve sjezdu (havárie)

3 - Tomáš: delali jsme hodiny

3 - Luboš: tak hura skok v lese a spatna stopa. Ten doskok mi nevysel a prastil sem tam do stromu ...a konec. Ja se na to vy...eru :(  (havárie)

2 - Marek: na sotoline jsem vylomil kolo, takze jsem ztracel

2 - Martin: poskodil jsem LZ kolo, tak jsem v druhem kole zvolnil

2 - Honza: Hned na startu vylomene zadni kolo, trapeni az do konce a pentle za servis

2 - Luboš: ac vim ze tam vyskoci ta srna z lesa tak sem se ji lekl jako prase ponevadz mi skocila akorat do auta :)

1 - Vláďa: zasran obrubmky

 

 

Mato22