ŠKODA Cup 2011 - Fuchs Oil Rally Agropa

13.06.2011 09:08

V Pačejově se Škoda Cup přehoupl do druhé poloviny. Již šestý podnik nabídl 72 ostrých kilometrů na prašných cestách za krásného počasí. Na startu se objevilo 69 posádek. V cíli bylo klasifikováno bez SR 27 posádek a jedna z nich byla naše.

 

WRC

V nejsilnější skupině (pokud letitá technika dovolí) jeli tradičně Martin Schwarz s Fábií WRC05 a Luboš Vávra a Honza Snaidauf s Octávií WRC evo2.

 

 Nejlépe začal Honza, který předjel o pár sekund Luboše a Martina. Hned druhá zkouška se ale Honzovi stala osudná, když před koncem havaroval. Martin ztratil 15s tím, že zaparkoval v lese a nemohl vyjet. Luboš také udělal drobnou chybu a ztratil asi 4s. Třetí rz už byla o něco lepší a oba se srovnali na 23. a 24. místě. Luboš o 14s před Martinem. Další se ani jednomu moc nepovedla. Luboš hodil boudu a poškodil geometrii. Následkem toho byly další 3 chyby. Na prvního ztratil 1m 15s. Martin pro změnu hodil boudu až před koncem, ale před tím byl 4x venku a v cíli ztratil ještě o 23s víc než Luboš. Naštěstí se v servise podařilo auta aspoň trochu opravit a oba mohli v soutěži pokračovat. Na 5rz se Luboš trochu pral s řízením a Martin byl opět 2x venku. Před servisem na krátké rz udělal ještě Luboš dvě chyby, ale oba dojeli do cíle. Po první sekci byli za sebou na 20. a 21. místě. Martin 39s za Lubošem.

 Do druhé sekce už nastoupil i Honza v rámci SR, ale moc se mu nevedlo a už v prvním splitu ho tahali diváci 2x na trať. Ve druhém přišla další chyba a Honzovo auto už toho mělo dost a odmítlo jet. Honza tedy odstoupil a stejně dopadl i Martin, který začal rychleji než Luboš. Ale pak ho břeh odhodil ze srázu a diváci mu museli pomoci zpět na trať. Aby toho nebylo málo přišel Martin i o brzdy, což se ukázalo v jednom pravém odbočení jako neřešitelný problém a Martin odstoupil po čelním nárazu do stromu. V soutěži tedy zůstal jen Luboš, který zajel 18. čas a stejně na tom byl i celkově. Na 8rz Luboš také sjel ze stráně a nazpět mu pomáhali diváci. I tak byl před poslední sekcí na 16 místě těsně za body. Na předposlední rz hodila Luboše mez na strom a poškodil při tom převodovku. Do cíle dojel se ztrátou přes 3 minuty. I tak se dostal na bodované 15. místo. V poslední rz Luboš kuriózně o 15. místo přišel. Do cíle se doplazil s vypětím všech sil se ztrátou téměř 6 minut a v pořadí ho o 30s přeskočil P. Marek, který dostal 5 minut SR .

 

Luboš tedy dojel na 16. místě. Martin na 22. a Honza na 29. místě.

 

 

S2000

Ve skupině S2000 startoval opět Tomáš Orel s Fábií S2000 evo2.

Tomáš začal sice opatrně, ale zajel rychleji než naši kluci ve WRC. Po druhé rz se usadil na 15. místě. Sice jelo jen 21 vozů, ale i tak byl o 15s před Luboš s WRC. Na 3rz pár sekund ztratil. Na další ztratil chybou skoro 20s a zatím byl na 13. místě. V páté rz zajel desátý čas a poskočil na 11. místo. Sekci zakončil devátým časem i místem.

 Druhou sekci začal chybkou, ale deváté místo si udržel. Na 8rz už udělal velkou chybu a zpět na trať mu museli pomoci diváci. Stálo ho to jedno místo. Na předposlední rz ztratil necelých 10s a zůstal na 10. místě. Na poslední rz v posledním splitu přišla bohužel další pomoc diváků a Tomáše to opět stálo jedno místečko v pořadí.

 

Tomáš i tak dojel na 9. místě a získal 7 bodů pro sebe i pro tým.

 

 

S1600

Jel tu někdo? Tentokrát ne. :)

 

 

Po šestém podniku máme díky Tomášovi 50 bodů a jsme zatím na 12. místě.

 

Komentáře po závodě:

10 - Tomáš: skoda te posledni rz,povesili jsme se na hranu meze a museli volat divaky ale diky za zavod,ne lepsi umisteni stejne nemam.

10 - Luboš: tvl nejdelsi rz co sem kdy jel du blejt....

 

Komentáře během závodu:

9 - Luboš: tak to je v hajzlu.... narval sem mez a ta me poslala spodkem na strom. Prevodovka v pr... nevim jestli se doplazim do cile KU...A!!!

8 - Luboš: sklouznul sem z meze -divaci

7 - Martin: zrovna se mi tak pekne jelo, pak chyba breh me kopnul ze srazu a prisel jsem o brzdy, po par zatackach prisel vracak a ja to nevytocil ani na rucku nic, tak celne strom. GO RM GOGO (havárie)

7 - Honza: 3x ze srazu, dneska je zas bouraci den (havárie)

6 - Martin: servis akorat :)

6 - Luboš: sakra 2x chyba

5 - Martin: zas 2x venku

5 - Luboš: fuj tajxl porad to nemam opraveny na 100procent tak si to dela trochu co chce

4 - Marrtin: 4x venku a poslednim splitu paradni bouda

4 - Luboš: dal sem boudu a nasledkem poniceny geometrie me tahlo auto porad do prava. Nasledkem toho byly 3 chyby

2 - Martin: hrabal jsem se z lesa asi 15s

2 - Honza: a zrovna tahle soutez mi prisla jednoducha, nevim co jsem delal asi cumel z okna :-(  (havárie)

1 - Tomáš: opatrny zacatek

 

 

Mato22