ŠKODA Cup 2011 - Horácká Rally

02.03.2011 12:27

 Ve dnech 11.-15.2. 2011 odstartoval nový ročník sprintů ŠKODA Cup. Začalo se na kluzkých a zledovatělých tratích. Pořadatel připravil 8 měřených testů v celkové délce 58km. Na start se dostavilo 91 posádek. Jak už název seriálu napovídá, jezdí se jen s vozy značky Škoda. Tak se podíváme, jak dopadly naše posádky.

 

WRC

 Do nejsilnější třídy se přihlásily hned 4 naše posádky a to Luboš Vávra, Vláďa Pressl a Marek Petráš s vozem Octavia WRC evo2 a Martin Schwarz s Fabií WRC 05.

 Na úvodním testu neměli naši borci až na Marka větší problémy a zařadili se na 28. až 37. místo . Marek po prvním mezičase trochu ztratil. Na druhé rz si to vynahradil a zajel 27. čas . Vláďa a Luboš si jeli to svoje. Velkou chybu udělal Martin a to na výjezdu do kopce z prudké vracečky, přidal více plynu a auto vrazilo do stromku. Bohužel nešlo dále pokračovat, auto bylo dopraveno k mechanikům a Martin mohl nastoupit v rámci SR na 5rz. Na 3rz zajel Vláďa 25. čas, Luboš byl o něco pomalejší a Marek jel agresivně i rychle, ale po druhém mezičase vylétl z trati a museli pomáhat diváci. Na 4rz zajel pěkně Vláďa a to 23.čas, Luboš udělal chybu a poslal auto do lesa. Diváci mu pomohli a nakonec dojel do cíle. Markova Octávka vyrazila na zkoušku s poškozeným chladičem z předchozího testu a po prvním mezičase se mu zavařil motor, musel tedy odstoupit.

Po první sekci byli tedy naši jezdci na těchto místech: Vláďa 23, Luboš 28, Marek 34 a Martin na 41. místě .

Další sekce začala pátým testem. Marek bohužel musel z technických důvodů po startu odstoupit a soutěž pro něj skončila. Luboš udělal chybu a opět volal na pomoc diváky. RZ 6 byla v pořádku. Na rz 7 havaroval Luboš do lesa, ale dojel až do cíle. Na posledním osmém testu Vláďa zajel 22. čas, Martin před druhým mezičasem poničil převodovku a musel dojíždět jen na první rychlostní stupeň. Luboš najel do reklamní cedule a ta ho vyhodila do lesa, kde havaroval do stromu a musel skončit.

Celkově naši borci tedy dojeli na:

 

Vláďa 22. místo minutku za bodem, Luboš na 28. místě a Martin na 33. místě. Marek odstoupil.

 

 

S2000

V této skupině startoval Tomáš Orel s Fabií S2000 evo2.

 Hned na prvním testu zajel Tomáš skvělý 10. čas .Na 2rz to bylo o něco horší. Na 3rz ještě o něco víc a Tomáš ztratil po prvním mezičase chybou 10s. Na čtvrtém testu se zlepšil a zajel 12. čas. Nakonec to po první sekci stačilo na 11. místo. Na dalších dvou testech zajel Tomáš dvakrát 10. čas a poskočil už na 8. místo. Bohužel na 7rz udělal Tomáš kousek po startu chybu a soutěž pro něj skončila.

 

Nakonec spadl Tomáš na 12. místo a získal 4 body. (Jirka Slunéčko má ve výsledcích špatný čas)

 

 

S1600

Ve dvoukolkách startoval Jirka Boček s Fabií Kit Car.

Jirka nezačal nejlépe a už na první rz ho tahali diváci zpět na trať. Na 2rz si polepšil a zajel 9. čas .Patřilo mu 17. místo. Na 3rz zajel super 4. čas a na páte rz 5. čas . Tím poskočil na 11. místo. Do druhé sekce vstoupil opatrněji a zajel osmý čas, ale na šesté rz zajel skvělý 3. čas . Poskočil na desáté místo. V posledních dvou testech zajel Jirka opět skvěle a to 5. a opět 3. nejlepší čas. Jirka jel opravdu výborně.

 

Nakonec to Jirka dotáhl až na 7. místo, těsně za šesté místo, a získal 9 bodů.

 

Bodovat se bude i v týmech, tak zatím máme 13 bodů.

 

Komentáře jezdců po závodě:

8 - Jirka: Super, jsem v cili. Krasna rally, moc dekuju, ze jsem se mohl svezt :)

8 - Vláďa: pekna rally

8 - Martin: ve stoupani na kopec jsem trefil stromek a zustala mi pak jen 1, tak sem pak jel max 75 :) skoda te druhe rz

8 - Luboš: v jednom utahovaku jsem nabral ceduli pod auto a ta sv... me po 20 metrech hodila do lesa. Zase nic...

 

Komentáře během závodu:

7 - Jirka: Tohle bylo dobre :))

7 - Luboš: vylit sem do lesa... kola do praku. Budu rad kdyz dojedu

7 - Tomáš: skoda (havárie)

6 - Jirka: Na druhem mezicase pekne ale hned jsem trefil prvni svodidla... Skoda, mohl to byt dobrej cas

6 - Vláďa: skoda, musel sem 2x couvat

5 - Luboš: zase divaci

5 - Tomáš: Doklouzat se do konce, uz se tesim na suchy asfalt

4 - Luboš: ... a hura do lesa, ale dojel sem

4 - Marek: chladic (odstoupení)

3 - Jirka: Vcelku to ujde :). Uzivam si co to jde :-)

3 - Luboš: fuj, hnus, tahle je fnusna za sucha natoz na snehu

3 - Tomáš: Bissane nepatri mezi moje oblibene rz

2 - Martin: v 10km do stromku a chladic KO (havárie)

2 - Tomáš: nevime, jak na tom jsme, z jizdy na snehu mame smisene pocity

1 - Luboš: nu nebylo to spatny ... jen tak dal, ale hlavne dojet

1 - Martin: opatrne

1 - Vláďa: sranda

 

 

 

Mato22