ŠKODA Cup 2011 - Rallysprint Kopná

08.04.2011 09:13

 Další podnik Škoda Cupu se jel 25.-29.3. 2011. Pořadatelé připravili 10 měřených úseků o celkové délce 67km. Na posádky čekala rychlá šotolina, kde se jelo na maximálku, i trocha asfaltu. Do cíle dorazilo 72 posádek, z toho 36 bez SR. Tratě byly suché, jen třech rz pokropil závodní speciály jarní dešť. Tak se iž podíváme, jak dopadly naše posádky.

 

 

WRC

 

V nejsilnějších vozech jezdí Martin Schwarz s Fábií WRC05 a Luboš Vávra, Vláďa Pressl a Honza Snaidauf všichni s Octávií WRC Evo2.

Nejlépe začal Martin a to 24. časem. Vláďa jel podobně, ale v prvním splitu ho zdržel pořadatel. O něco polaleji než Martin zajel Luboš. Nejvíce ztratil Honza, kterému diváci pomáhali ve druhém splitu. Na 2rz zajel nejlépe Vláďa 21. čas. Martin jel svoje tempo, Luboš byl jednou mimo trať. Honza jel výborně, ale pak opět proháněl diváky a hodně ztratil. Na další rz jeli všichni v pohodě, až na Martina, který musel couvat. Na 4rz se všichni seřadili od 17 do 21 času. Nejlépe zajel Honza. Na 5rz už Vláďa a Luboš přeskočili Martina v průběžném umístění. Martina a Honzu tahali zpátky na trať diváci a oba ještě jednou chybovali. První sekci uzavřeli naši jezdci časy od 12. do 17. místa. Nejlépe Vláďa, který byl průběžně na 14. místě. Luboš 15., Martin 17. a Honza průběžně na 21. místě. Další sekci začali nejrychleji Vláďa a Honza, ale oba svou snahu přehnali a vylétli z trati. Vláďa vyletěl na horizontu a po kotrmelcích musel odstoupit. Honza nevybral levou 3 , kde na něj čekal kámen. Také musel odstoupit. Luboš a Martin dojeli těsně za sebou. Celkově byli na 14. a 15. místě. Na 8rz ztratil Luboš skoro 10s. Na 9rz oba dvakrát vyletěli z tratě a museli jim pomoct diváci. Luboš si udržel 14. místo, Martin spadl na 17. Na posledním testu Martin havaroval hned po startu a musel odstoupit. Luboš dojel šťastně do cíle, i když ztratil dalších 20s.

Luboš dojel na 14. místě a má 2 body. Martin dojel na 16. místě, Vláďa na 21. a Honza na 24. místě.

 

 

S2000

 V S2000 startuje Tomáš Orel s Fabiií evo2.

 

Tomášovi úvodní test nevyšel. S ohledem na déšť na další zkoušce si nechal nasadit intermedia a na suché šotolině havaroval ještě před prvním mezičasem. V rámci SR nastoupil pak až do 7rz, kde v posledním splitu ztratil 20s a zajel 18.čas . Na další 18rz pro změnu udělal další velkou chybu a po havárii odstoupil.

Tomášovi se moc nevedlo a tak skončil na 23. místě.

 

 

S1600

V nejslabší třídě jezdí Jirka Boček s Fabiií KIT car.

Jirka začal 11. časem, ale jak se netajil, chtěl být v TOP5. Na další rz ztratil couváním přes 10s. Na 3rz zajel dobrý 8.čas, ale na další zlepšení nepotvrdil a dojel až 15. Na 5rz přišlo menší nedorozumění s navigátorem o tom, kde je cíl, ale i tak 10. čas. Sekci dokončil Jirka parádním 6. časem a usadil se na průběžné 9. pozici. V další sekci to Jirka trochu přehnal a těsně před cílem 7rz trefil kámen. Auto sice dojelo na start dalšího testu, ale Jirkovi už poškození nedovolilo odstartovat a  musel odstoupit.

Jirka skončil nakonec na 14. místě a bere aspoň 2 body.

 

 

Komentáře po závodě:

10 - Luboš: zajimave... chvilema sem moh stipat draty pulkama :))))))

10 - Martin: Tak diky za resety.Narval jsem to do tech koliku hned za startem. Se fakt povedlo. Dik za rally, par trati jsem online jeste ani nejel. Zdar GO RM GO GO (havárie)

 

Komentáře během závodu:

9 - Martin: koukam, ze nejsem sam. 6x venku z toho 2x kotrmelce s divackou pomoci

9 - Luboš: do pi... 2x divaci

8 - Tomáš: no coment (havárie)

8 - Luboš: to by bylo abych s tim nekam neflak

7 - Jirka: Pred cilem kamen :( :( :( KO sakra :(  (odstoupení na startu rz8)

7 - Tomáš: to je humus,zpackany zacatek a uz se to veze.

7 - Vláďa: tezka havarie,kdyz po najezdu na horizont bokem se auto prevrhlo a v kotrmelcich se znicil motor. (havárie)

7 - Honza: v leve 3 sutr a auto na hadry, i tak jsem s testem spokojeny (havárie)

5 - Martin: v utahly levy venku a pak kotrmelce a automaticky divaci :(

3 - Martin: Boca me vzal s kitem, to je super teda, trosku jsem zapad do krovi

3 - Luboš: uf... klouze to jak svina

2 - Jirka: Musel jsem couvat.Auto OK .

2 - Vláďa: spatna volba pneu a hned v prvni rz sem trfil poradatele.

2 - Honza: divaci

2 - Luboš: 1x mimo

1 - Jirka: Po zklamani na minulem cupu se tady budu ssnazit ukoristi par bodiku a chtl bych do top 5 :)

1 - Tomáš: nevim co si mam myslet,v popisu rz je sucho,nastavene sliky,jelikoz nasleduje vlhko pro jistotu dam intermedia a na startu se nestacim divit,chc.je jak krava. (cenzura)

1 - Honza: Dnesni ukol splnen, Octavii jedu po 2 letech, setup jsem delal asi 5 minut :-)

 

 

Mato22