TR 2010 - zasněžená Kizz-me Rally

30.01.2011 22:29

 Od 23. do 29. 1. 2011 se jel už 8 podnik letošní sezóny. Jednalo se o Kizz-me rally, která se jela na zasněžených tratích: Podmínky nebyly jednoduché, kolem tratě se kupily velké sněhové bariéry, které mohly kdykoli auto strhnout ze silnice. Vyprošťování pak bylo vždy zdlouhavé a posádky si užily své.

 Rally měla celkově 175 km rozdělených do 23 měřených úseků. Na startu se objevilo 269 posádek, 140 z nich dojelo do cíle bez SR.

Naši borci nemají sníh moc rádi a tak se ani neočekávaly velké bodové zisky. Teď už se podíváme do jednotlivých skupin, jak si naši jezdci vedli.

 

 

S2000

 Ve skupině S2000 startovala tentokrát jen jeden jezdec a to Vláďa Štěpánek. Tomáš Orel se z důvodu nemoci nezúčastnil.

 

1. etapa

 Hned první rz Vláďovi moc nevyšla a zajel až 37. čas. Ale hned na druhé zkoušce si Vláďa spravil chuť a zajel parádní 18. čas . Na dalších dvou vložkách udělal Vláďa pár chyb, ale i tak okupoval průběžné 27. místo. Časové rozdíly okolních jezdců byly v tu chvíli velmi malé. Na 5rz si Vláďa zajel rekord a pokračoval na 6rz, kde kousek před cílem havaroval a tím pro něj 1. etapa skončila.

 

Po 1.etapě byl tedy na tomto místě:

Vláďa 33. místo , dočasný 1 bodík pro tým náskok 12minut

 

2. etapa

Do druhé etapy Vláďa ani pořádně nenastoupil, protože mechanici nepřivezly náhradní sněhové gumy a tak nemělo smysl pokračovat a zničit auto.

 

Vláďa tedy nakonec skončil na 39. místě.

 

 

N4

 Ve skupině N4 se objevil Jirka Boček, který měl možnost se svézt ve zbrusu novém Subaru Impreza N14 .

 

1. etapa

Pro Jirku soutěž nezačala vůbec dobře. Nedostatek najetých kilometrů s novým vozem byl znát a Jirka už na první rz hodně své Subaru poškodil. Ještě pokračoval, ale po 3rz nakonec raději odstoupil, aby půjčený vůz nezničil úplně.

 

Jirka tedy závod nedokončil a odstoupil po 3rz.

 

 

A8

 V A8 startuje jako obvykle náš zatím nejúspěšnější jezdec Ivo Žlebek.

 

1.etapa

Ivo začal velmi dobře a zajížděl časy okolo 20 místa. Na 3rz zajel dokonce 18 čas a tak mu po první rundě patřila pěkná 20 pozice.

Průjezdy v opačném směru ve druhé rundě byly trochu slabší a na 8rz přišla chyba a couvání. Ivo klesl na 23 pozici. Do třetí sekce chtěl tedy Ivo přidat, což se mu na 9rz povedlo a zajel opět 18. čas. To nabudilo Iva natolik, že pokračoval v rychlém tempu i dále. Na 10rz se ale dostal trochu více do závěje, kde na něj čekal skrytý kámen a Ivo havaroval. Auto bylo poškozeno natolik, že nešlo dál pokračovat.

 

Ivo byl tedy po 1.etapě na 31. místě a okupoval bodík pro tým s náskokem 8 minut.

 

2.etapa

 Ve druhé etapě  si Ivo jel svoje tempo. Na druhé rz sice dostal dvoje hodiny a ztratil okolo 20s, ale jinak zajížděl pěkné časy okolo 20 místa. Na 17 a 22 rz zajel skvělé 16 časy ve třídě a i po chybách soupeřů se pomalu prokousával dopředu. Soutěž dokončil bez větších problémů.

 

Ivo nakonec dojel na 27. místě a bral 4 body pro sebe a 5 bodíků pro tým, což jak se nakonec ukázalo bylo velmi důležité.

 

 

 

S1600

 Ve skupině S1600 tentokráte startoval jen Martin Schwarz. Z důvodu přestavby jeho Pola si vypůjčil trochu horší vůz Renault Clio R3.

 

1.etapa

 Martin také sníh moc nemusí a jeho časy tomu odpovídaly. Hned na 1rz udělal chybu a 10s se hrabal ze závěje. Na 2rz přišla další chyba a R3 už jela bez předního nárazníku. Vůz byl jinak naštěstí v pořádku. Další dvě zkoušky už byly v pořádku a po první sekci byl Martin na 34. místě. Druhou sekci začal v rychlejším tempu a na 5rz zajel 30. čas, své maximum. Na 6 rz se také snažil jet co nejrychleji a to se mu záhy nevyplatilo. Kousek po 2 mezičase nezvládl řízení a jeho R3 se překulila přes střechu. Sice dopadla zpět na kola a šlo pokračovat, ale zadní kolo bylo úplně vylomené . Na dalších dvou testech ztratil ještě jízdou s rozbitým autem a po chybách spoustu času. Nakonec dotáhl auto do servisu a mechynici to nejnutnější opravili. Po 8rz patřila Martinovi stále 34. příčka.

V poslední sekci ještě Martin udělal pár chyb a v závějích ztratil asi 20s.

 

Po 1 etapě byl tedy Martin na 34. místě a na bodík ztrásel jeden a půl minuty.

 

2.etapa

Druhá etapa nezačalo pro Martina vůbec dobře. Zapadl do závěje a i když mu pomohli diváci, trvalo celou minutu dostat auto zpět na trať. Pak už si jel svoje tempo a po 16rz mu patřilo 32. místo. Další rz byla v pořádku, kousek po startu 18rz ale přišel rychlý konec. Auto se rozskákalo a Martin už nemohl pořádně zareagovat a v hustém sněžení přehlédl strom, do kterého čelně narazil. Motor se už nepodařilo nahodit a Martin musel odstoupit.

 

Martin nakonec dojel na 33. místě těsně za bodíkem pro tým.

 

 

Od této rally jsme nečekali zázraky, ale mohlo to být lepší. Takhle zařídil Ivo 5 bodů a tím jsme vyrovnali svůj zatím nejhorší výsledek z HSF Rally. V pořadí jsme si udrželi 28. místo, ale jen těsně. Příště musíme zase trochu zabrat.

 

 

Komentáře jezdců po závodě:

23 - Ivo: OK

 

Komentáře v průběhu závodu:

18 - Martin: hmm rano jsem nedojel IRC a tedka ani TR, asi jeste spim. Pres snih jsem nevidel za krovim stromek, ale byl tam. tak zdarec priste

14 - Ivo: 2x hodiny. Mato, to je tesne :-)

13 - Martin: zdar ve II etape, hned jsem pekne zaparkoval v zaveji a auto se ani nehlo, takze minuta pryc za pomoc divaku

12 - Martin: tedka malem bouda a 2x jsem se hrabal zpatky na trat. Chtel jsem opravit i prevodovku, ale nezbyl cas, jinak vsechno opraveno. Mohlo to byt o minutku lepsi, ale hlavne, ze nebyli divaci. Hodne zdaru vsem GO RMM GO

10 - Ivo: V nejpitomnějším místě jsem trefil kámen. Normálně tam nejde nic provést, jen vystoupat do L6 a frrr pryč.

8 - Ivo: drobna kolize kousek pred cilem, musel sem couvat

6 - Martin: bouda po 2 mezicase, vylomeny kola + rizeni jako vzdy :)

6 - Vláďa: po havárii - nejde vymenit gumy

2 - Jirka: Vylomena obe zadni kola uz od prvni RZ...To asi dal nepojedu...

2 - Martin: nekdo mi ukrad naraznik :)

2 - Vláďa: uz lepsi, ale porad je to des

1 - Jirka: Strasne moc chyb...Proc se vsechno musi jet na tom priblblem snehu????

 

 

 

Mato22